Πρόγραμμα Εργασιακής Εμπειρίας για Νέους - ΟΑΕΔ: Έρχεται η προκήρυξη
Δείτε αναλυτικά όσα γνωρίζουμε!

Στη φάση του επανασχεδιασμού βρίσκονται τα προγράμματα του Youth Guarantee, αλλά και εκείνα που σχετίζονται με τις 16.220 θέσεις σε τομείς της οικονομίας που στηρίζουν την απασχόληση από τον ΟΑΕΔ

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου το υπουργείο Εργασίας θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανασχεδιασμού μιας σειράς προγραμμάτων που κρίθηκε από τη νέα ηγεσία του υπουργείου ότι δεν πρόκειται να αποδώσουν τα προσδοκώμενα.

Σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τρεις είναι οι άξονες που μπορεί να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μιλώντας σε εκδήλωση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με θέμα την παρουσίαση του «Οδηγού Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά & Επενδυτικά Ταμεία, για Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και Επιχειρήσεις», η κα Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι οι νέες θέσεις εργασίας, μπορούν να προκύψουν είτε «από επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, από δημόσιες επενδύσεις, ο σχεδιασμός των οποίων θα γίνεται από το κράτος αλλά η υλοποίησή τους θα γίνεται και μέσω του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας».

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου «χρειάζεται να υποστηριχθούν τα καινοτόμα συνεταιριστικά σχήματα της Κοινωνικής Οικονομίας, τα οποία δεν είναι απλώς μια διέξοδος για τους ανέργους αλλά μπορούν να αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα ανάπτυξης, ανάμεσα στο κράτος και την αγορά».

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι μόνο υπόθεση του Υπουργείου Εργασίας, αλλά απαιτείται ολοκληρωμένος και συντεταγμένος σχεδιασμός από όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Τα προγράμματα θα πρέπει να σχεδιάζονται σε συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να επωφελούνται πραγματικά οι άνεργοι. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο επανασχεδιασμός των προγραμμάτων απασχόλησης που πραγματοποιεί η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Αθήνα, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Το πρόγραμμα Εγγύηση για τη Νεολαία στοχεύει στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 10.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών και 3.000 ωφελουμένους ηλικίας 25-29 ετών.
Η δράση αφορά αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) αλλά και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα), που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.
Απευθύνεται κυρίως σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και περιλαμβάνει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και διάρκεια τεσσάρων μηνών. Στόχος της παρέμβασης είναι η στήριξη των άνεργων νέων, με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 12 μήνες εγγραφής τους στα μητρώα του ΟΑΕΔ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;