20 χρόνια Χάρι Πότερ: 20+1 πράγματα που δεν έμαθες ποτέ!
Το πιστεύεις πως έχουν περάσει 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου Χάρι Πότερ;

Η Τζοαν Ρόουλινγκ οραματίστηκε την ιστορία ενός νεαρού,μάγου με γυαλιά την ώρα που βρισκόταν στο τρένο μεταξύ Λονδίνου και Μάντσεστερ. Είκοσι χρόνια μετά, η ιστορία αυτή έχει μεγαλώσει εκατομμύρια ανθρώπους και μένει στην ιστορία ως μια από τις καλύτερες σειρές ταινιών και βιβλίων που έχουμε δει.

Η Ρόουλινγκ ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο το 1995 ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να μεγαλώσει μόνη της την κόρη της, που ήταν μωρό τότε. Έπειτα από πολλές απορρίψεις, κάποιος δέχτηκε να δημοσιεύσει το πρώτο της βιβλίο.

Και να που είμαστε σήμερα!

Προς τιμήν των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος”, ας δούμε μερικά πράγματα για τον κόσμο των μάγων που δεν ήξερες:

1. Η καθηγήτρια McGonagall ήταν παντρεμένη με το πρώην αφεντικό της στο υπουργείο μαγείας. Δυστυχώς, τον έχασε τρια χρόνια αφού παντρεύτηκαν από θανατηφόρο τσίμπημα ταραντούλας.

2. Όταν ξεκίνησε η παραγωγή της πρώτης ταινίας, μόνο τέσσερα από τα επτά βιβλία της σειράς είχαν εκδοθεί. Έτσι η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ εργάστηκε στην ταινία ως σύμβουλος, όχι μόνο για να διασφαλιστεί πως θα είναι η ταινία πιστή στο πρώτο βιβλίο, αλλά και για να αποφευχθούν ακούσιες συγκρούσεις με το όραμά της για τη συνέχεια της ιστορίας.

3. Όταν ο Alfonso Cuarón ήρθε ως σκηνοθέτης για την τρίτη ταινία, “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban”, ζήτησε από τους Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint να γράψουν προσωπικά δοκίμια. ” Ο Alfonso ασχολήθηκε πραγματικά με το καστ σε ότι αφορά στην ανάπτυξη των ρόλους τους,”

4. Ο παραγωγός David Heyman δήλωσε σχετικά με αυτό: “Ο Dan έγραψε μια σελίδα, η Emma έγραψε 10, και Rupert δεν παρέδωσε τίποτα.”

5. Ο Steven Spielberg θα προσάρμοζε τη σειρά των βιβλίων Harry Potter σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων που θα συνδύαζε πολλά μυθιστορήματα σε ένα πράγμα που προφανώς δεν έγινε,

6. Οι παράφρονες ήταν προϊόν της έμπνευσης που είχε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από τις μάχες που είχε δώσει στα 20 της με την κατάθλιψη.

7. Ο Spielberg, επίσης, ήθελε τον πρωταγωνιστή από την Έκτη Αίσθηση, Haley Joel Osment, να ενσαρκώσει τον ρόλο του Χάρι Πότερ, αλλά Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, όχι μόνο άσκησε βέτο στην ιδέα του animation, αλλά είχε οραματιστεί μια αγγλική εκδοχή του Harry, και ότι το καστ θα είναι αυστηρά βρετανικό.

8. Ο Ρον έγινε και βοηθός του Τζορτζ στο κατάστημα Wealey’s Wizard Wheezes, το οποίο έγινε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

9. Το πορτρέτο του Snape δεν μπήκε μόνο του στο γραφείο του διευθυντή του Χόγκουαρτς. Το απαίτησε ο Χάρι και συγκεκριμένα ζήτησε να τοποθετηθεί ακριβώς δίπλα από το πορτρέτο του Dumbledore.

10. Στην προσπάθεια οι πρωταγωνιστές της ταινίας να μοιάζουν με αυτούς του μυθιστορήματος οι δημιουργοί της ταινίας έβαλαν πρασίνους φακούς επαφής στον γαλανομάτη Ραντκλιφ και ψεύτικα δόντια στην Έμμα Γουάτσον.

11. O προστάτης της Νυμφαδώρα Τονκς ήταν ένας λαγός αλλά αφού ερωτεύτηκε τον Remus Lupin, ο λαγός μεταλλάχτηκε σε λύκο.

12. Ωστόσο Ραντκλιφ είχε μια ισχυρή αντίδραση στους φακούς και η Γουάτσον δεν ήταν σε θέση να πει τις ατάκες τις με τα ψεύτικα δόντια. “Για να είμαι ειλικρινής, ο Rupert και η Emma είναι πολύ κοντά στην εμφάνιση, που είχα φανταστεί” είχε πει η Rowling το 2013 σε μία συνέντευξη.”

13. Ο Ντάλιεν Ράντκλιφ ανακαλύφθηκε το 2000 στην παραγωγή του “Stones in His Pockets”, με παραγωγό τον David Heyman και σεναριογράφο τον Steve Kloves.

14. Ο Voldemort ήταν 71 χρονών όταν πέθανε στην τελευταία μάχη με το Χάρι στο Hogwarts.

15. Στο πρώτο βιβλίο, ο Φρεντ και ο Τζορτζ πετάνε μια χιονόμπαλα, χωρίς να το γνωρίζουν, στο πρόσωπο του Voldemort.

16. Όταν το χειρόγραφο του πρώτου βιβλίου από τα επτά της Rowling, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, έφτασε στο γραφείο του David Heyman το 1997, μπήκε στο ράφι. Μία βοηθός το πήρε από το σωρό για να το Σαββατοκύριακο και επέστρεψε τη Δευτέρα με μία ισχυρή δήλωση. Αυτό έπεισε τον Heyman να κοιτάξουμε καλύτερα την περίπτωση του βιβλίου και τότε και ο ίδιος μαγεύτηκε από την Rowling και άρπαξε τα δικαιώματα των ταινιών.

17. Παρά τα όσα αφήνουν οι ταινίες να εννοηθεί, η Λούνα Λάβγκουντ δεν καταλήγει με τον Νέβιλ Λονγκμπότομ. Στην πραγματικότητα αυτή παντρεύεται τον Rolf Scamander (ο οποίος είναι εγγονός του πρωταγωνιστή του «Φανταστικά Τέρατα και που να τα βρεις»).

18. Η Ερμιόνη συνέχισε και μετά το Χόγκουαρντς να φροντίζει το Σπίτι των Ξωτικών στο τμήμα Ρύθμισης και Ελέγχου για μαγικά πλάσματα.

19. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ διάλεξε προσωπικά τον ηθοποιό Άλαν Ρίκμαν να ερμηνεύσει τον ρόλο του καθηγητή Σέβερους Σνέιπ, και είχε αρκετές συναντήσεις μαζί του για να τον καθοδηγήσει και να τον βοηθήσει να κατανοήσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Η συγγραφέας παρείχε στον ηθοποιό ζωτικά στοιχεία της ιστορία, που δεν αποκάλυψε σε κανέναν άλλον μέχρι και την έκδοση του τελικού μυθιστορήματος το 2007.

20. Υπάρχουν γύρω στα 700 πιθανά φαόυλ στο Quidditch.

21. Όταν ο Dumbledore συναντά ένα μπόγκαρτ, βλέπει το πτώμα της αδερφή του, Ariana.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 15 
 2