Συνταγές για φοιτητές: Οι τέλειες πατατοκροκέτες!
Εύκολα και πενταντοστιμααα!

Υλικά συνταγής
650 γρ. πατάτες με τη φλούδα τους
3/4 φλ. τσαγιού (80 γρ.) τυρί τσένταρ, τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε καλά τις πατάτες, εξωτερικά τη φλούδα τους, τις βάζετε σε κρύο αλατισμένο νερό και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν μέχρι μέσα, χωρίς να παραβράσουν για να μπορέσετε να τις τρίψετε σε τρίφτη. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου σας.
Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, αφαιρείτε τη φλούδα τους με ένα αποφλοιωτή λαχανικών και τις τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τις τοποθετείτε σε μπολ, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Παίρνετε 1 κ.σ. μείγμα πατάτας τη φορά, το πλάθετε σε μικρό “μπαστουνάκι” (βλέπε βίντεο) και το τοποθετείτε στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να πλάσετε 45 μικρές πατατοκροκέτες/μπουκίτσες περίπου.
Όταν τις τοποθετήσετε όλες στο ταψί τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Στη συνέχεια τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λ. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις σερβίρετε με μια ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού (προαιρετικά): Αναμιγνύετε καλά σε ένα μπολ : ½ κιλό καλό στραγγιστό γιαούρτι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι λευκό, 50 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο, 50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 60 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Τη βάζετε στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις μέχρι να σερβίρετε.

Πηγή:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;