Εύκολες συνταγές: Κανελόνια με κοτόπουλο!
Υπέροχα, πολύ εύκολα στη παρασκευή τους κανελόνια με κοτόπουλο. Κανελόνια… ένα ζυμαρικό, λίγο παραμελημένο χωρίς λόγο…

Υλικά συνταγής

720 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή φτιάξτε σπιτική (βλέπε συνταγή εδώ)
3/4 φλ. τσαγιού νερό
1 ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
650 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
αλάτι πιπέρι
1 κουτί (250 γρ.) κανελόνια (θα χρειαστείτε 14-16 κανελόνια)
260 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αν φτιάξετε σπιτική σάλτσα ντομάτας ξεκινάτε με τη παρασκευή 1 ½ δόσης. Τη βράζετε μέχρι να μείνει με το λαδάκι της. Μεταφέρετε τη σπιτική (ή έτοιμη) σάλτσα σε ένα μπολ προσθέτετε και τα 3/4 φλ. τσαγιού νερό και ανακατεύετε. Ρίχνετε το 1/3 της σάλτσας στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους με διαστάσεις 33×23 εκ. περίπου.
Έχετε ζητήσει στο χασάπη σας ή κόβετε εσείς το φιλέτο σε λωρίδες (όπως για κινέζικο) ώστε να χωράει το καθένα μέσα σε κάθε κανελόνι. Μεταφέρετε τις λωρίδες κοτόπουλου σε ένα μπόλ το πασπαλίζετε με τη σκόνη σκόρδου και αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Βάζετε τις λωρίδες κοτόπουλου σε κάθε ωμό κανελόνι (συμπληρώνετε κοτόπουλο, πιέζοντάς αν μένει κενό το κανελόνι) και τοποθετείτε τα κανελόνια, το ένα δίπλα στο άλλο, στο πυρέξ, πάνω στη σάλτσα.
Περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη ποσότητα (2/3) σάλτσα ντομάτας. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει πλήρως τα κανελόνια. Αν δεν τα καλύπτει προσθέτετε και άλλο νερό. Σκεπάζετε καλά το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα κανελόνια σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, για 1 ώρα.
Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε στην επιφάνεια του φαγητού ομοιόμορφα τη τριμμένη μοτσαρέλα και συνεχίζετε το ψήσιμο, με ξεσκέπαστο πυρέξ, για 5 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 10 λ να σταθεί και στη συνέχεια το σερβίρετε γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού ή βασιλικού.

Πηγή: sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;