Η αντιπάθεια του Στιβ Τζόμπς που οδήγησε στην δημιουργία του iPhone!
Η ανθρώπινη δυναμική λειτουργεί με μυστήριους τρόπους!

Ο Στιβ Τζόμπς ήταν -αν μη τι άλλο- ένας άνθρωπος με όραμα, που κατάφερε να δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς τιτάνες των τελευταίων χρόνων, αλλάζοντας για πάντα τον κόσμο της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας και πάει λέγοντας.

Για να καταλάβεις για τι δυναμική μιλάμε, ο Στιβ Τζομπς όταν συνέλαβε την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή, δεν είχε πτυχίο στην πληροφορική και δεν ήξερε καν από προγραμματισμό.

Σε γενικές γραμμές, όλα αυτά οφείλονται σε ορισμένα πράγματα που λέγονται έμπνευση, φιλοδοξία, ταλέντο, κτλ. Στην περίπτωση του iPhone, όμως, δεν ήταν αυτές οι “αρετές” που τον οδήγησαν στον σχεδιασμό του…αλλά το μίσος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του τμήματος iOs της εταιρείας Σκοτ Φόρσταλ, ο Στιβ Τζομπς αποφάσισε να δημιουργήσει τα smartphones επειδή μισούσε τον σύζυγο μίας φίλης της γυναίκας του που εργαζόταν στην Microsoft.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την επέτειο των 10 χρόνων από την κυκλοφορία του 1ου iPhone, ο Φόρσταλ ανέφερε πως κάθε φορά που ο ιδρυτής της Apple έβλεπε αυτόν τον τύπο από την Microsoft, πήγαινε στο γραφείο τσαντισμένος.

Ο Τζομπς δεν αναφερόταν συχνά στον Μπιλ Γκέιτς αλλά δυστυχώς, ο σύζυγος της φίλης της γυναίκας του φρόντιζε να τον ενημερώνει για κάθε βήμα του, όπως ας πούμε για την κυκλοφορία του τάμπλετ.

Ο άνδρας αυτός είχε πει τότε στο Τζομπς πως ένα μοντέλο τάμπλετ της Microsoft μπορούσε να τρέξει ένα συγκεκριμένο λογισμικό πιο εξελιγμένο, ενώ εκτός αυτού ήταν μικρότερο, πιο φωτεινό, πιο λεπτό από έναν υπολογιστή πράγμα που θα το έκανε πιο επιτυχημένο και ξεχωριστό καθώς θα λειτουργούσε με ένα στυλό.

Αφού το έμαθε αυτό, ο Στιβ πήγε στην ομάδα του και τους ανακοίνωσε πως θα δουλέψουν ένα πρόγραμμα για τάμπλετ, λέγοντας τα εξής:

«Για αρχή είναι ηλίθιοι. Δεν χρειαζόμαστε στυλό».

Τελικά, όλοι άρχισαν να δουλεύουν μανιακά ένα πρόγραμμα ονόματι «project purple», που θα εξασφάλιζε την δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να μετακινεί τις εικόνες με τον δάχτυλό του.

Ενώ, λοιπόν, πήγαιναν για τάμπλετ, ο Στιβ Τζομπς άλλαξε γνώμη όταν βρισκόταν για καφέ..

«Ο Τζομπς πρόσεξε πως όλοι μέσα στην καφετέρια μιλούσαν στα κινητά τους, αλλά κανείς δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄αυτό. Μόλις το αντιλήφθηκε αυτό ο Τζομπς με ρώτησε αν μπορώ να μικρύνω το προσχέδιο σε μέγεθος τόσο μικρό ώστε να χωράει στην τσέπη μου. Έτσι φτιάξαμε τα iPhone.” είπε ο Φόρστσαλ.

Το iPhone δεν έγινε αποδεκτό αμέσως λόγω της σύγκρισής του με τα υπάρχοντα τότε smartphone ΑΛΛΑ τελικά κατάφερε να επικρατήσει γιατί όπως είπε ο Φόρσταλ «αυτό που τότε δεν μπορούσαν να καταλάβουν ήταν ότι εμείς αλλάζαμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν τα πράγματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;