Πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 αποφάσισε να μην αφήσει ούτε τρίχα στο κεφάλι μας με αυτά που μετέδωσε.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 προσκλήθηκε μια μαθήτρια που μόλις τελείωσε την ΣΤ’ τάξη του δημοτικού, πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας “Ο μικρός Ευκλείδης”.

Εν έτει 2017, που λες, η παρουσιάστρια της εκπομπής αποφάσισε πως έφτασε η στιγμή που καταρρίφθηκε ο μύθος πως τα αγόρια είναι εκείνα μόνο που “προκόβουν” στις θετικές επιστήμες και η εκπομπή πήρε τον υπότιτλο: «Και τα κορίτσια είναι καλά στα μαθηματικά!».

Τελικά, οι γυναίκες κατανοούν μαθηματικά! Σοκ!

Ο παραπάνω υπότιτλος αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως, για πολλούς, υπάρχει ανάγκη να επισημαίνονται πράγματα τα οποία είναι εδώ και δεκαετίες αυτονόητα καθώς οι ικανότητες των γυναικών δεν παύουν να αμφισβητούνται.

Σε περίπτωση που νομίζεις πως αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Πριν περίπου 10 μέρες ο βραβευμένος με Νόμπελ βιοχημικός Tim Hunt σχολίασε, σε επιστημονικό συνέδριο, τα προβλήματα που προκαλούν οι γυναίκες επιστήμονες στους άντρες συναδέλφους τους:

«Τρία πράγματα συμβαίνουν όταν οι γυναίκες είναι στο εργαστήριο… Τις ερωτεύεσαι, σε ερωτεύονται και όταν τους ασκείς κριτική, κλαίνε».

Οι γυναίκες-επαγγελματίες από όλο τον κόσμο φρόντισαν να απαντήσουν σε αυτές τις δηλώσεις μέσα από το hashtag #distractinglysexy.

Για να δούμε τι είχαν να πουν:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1