3 πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάσαι!
Κινήσεις που δεν παίρνεις ποτέ χαμπάρι!

Όσο κοιμάσαι, ο οργανισμός σου προβαίνει σε κινήσεις που δεν ελέγχεις νοητά.

Μην ανησυχείς, δεν εννοούμε την υπνοβασία. Εννοούμε αυτές τις μικρές κινήσεις που κάνει το σώμα όταν περνάμε στα βαθιά στάδια του ύπνου.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

Ο λαιμός «κλείνει»

Οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν όταν κοιμόμαστε, με αποτέλεσμα να μικραίνει το μέγεθος κατά κάποιο τρόπο. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι ροχαλίζουν στον ύπνο τους. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί να το προκαλούν, βέβαια, αυτό αλλά και πάλι,  η σύσφιξη του λαιμού έχει να κάνει αρκετά και με τους ενοχλητικούς θορύβους που κάνουν μερικοί άνθρωποι όταν κοιμούνται.

Ο εγκέφαλος απελευθερώνει συσσωρευμένες πληροφορίες και “δημιουργεί”

Η διαμόρφωση των ονείρων παραμένει ακόμη ένα άλυτο μυστήριο. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα, όμως, είναι πως ο εγκέφαλός μας κατασκευάζει όνειρα από τις μνήμες που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας και στο βαθύ μας υποσυνείδητο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, οι πρόσφατες εμπειρίες μας συνδυάζονται με τις πληροφορίες που έχουμε αποθηκεύσει εδώ και χρόνια: αναμνήσεις, τραύματα, συναισθήματα, για να δημιουργήσουμε μυστήρια και μερικές φορές παράλογα όνειρα.

Γρήγορη κίνηση του ματιού

Κάθε φάση του ύπνου μας εξυπηρετεί και διαφορετικό σκοπό. Κοινός στόχος, βέβαια, είναι να διατηρηθεί η χαλαρότητα του σώματος σου ώστε να ξεκουραστείς.

Στα 5 στάδια του ύπνου, ο τελευταίος (REM) είναι και ο πιο βαρύς. Το στάδιο αυτό ξεκινά 60 ή 90 λεπτά αφού σε πάρει ο ύπνος.

Σε αυτό το στάδιο τα μάτια κινούνται με πλήρη ταχύτητα εμπρός και πίσω χωρίς να το γνωρίζουμε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;