Βγαίνω Μοναστηράκι: Φορμάικα - Τζαζ, τσίπουρο και σπιτικό φαγητό
Ένα συνεταιριστικό τσιπουράδικο σαν κανένα άλλο που έχεις δει ως τώρα!

Βγαίνω Μοναστηράκι: Αν υπάρχει μια φράση με την οποία θα περιγράφαμε σε κάποιον φίλο μας την “Φορμάικα”, η επιλογή μας θα ήταν το “ένα χρωματιστό μέρος που σου φτιάχνει την διάθεση”.

Ο χώρος του συγκεκριμένου καταστήματος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να υποδέχεται με θέρμη όποιον βρεθεί στο κατώφλι του, θυμίζοντας του άλλες εποχές με την ιδιαίτερη διακόσμηση του.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Efi Tsirogianni (@efitsiro) στις

Πιστή στο όνομα της, η “Φορμάικα” περιλαμβάνει κυρίως τραπέζια από το ομώνυμο υλικό, τα οποία μας ταξιδεύουν στην παιδική μας ηλικία και πάνω στα οποία έχουμε δοκιμάσει , ως παιδιά, μερικές από τις πιο κολασμένες σπιτικές γεύσεις.

Τι καλύτερο, λοιπόν, απο το να αναπαράξει κανείς αυτήν την εμπειρία;

Η “Φορμάικα” συνεργάζεται με μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, αναζητώντας συνεχώς ποιοτικά προϊόντα και ανθρώπους που να τα παράγουν με μεράκι. Από την ρεγγοσαλάτα μεχρι τον μαρινάτο γαύρο, τα πιάτα του συγκεκριμένου μαγαζιού είναι απλά, πατροπαράδοτα και νόστιμα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για την “Φορμάικα” είναι η πρακτική που ακολουθεί με τα πιάτα της προηγούμενης ημέρας. Ό,τι περισσεύει από την προηγούμενη προσφέρεται σε χαμηλότερη τιμή. Έτσι, ο πελάτης γνωρίζει πως μπορεί να φάει χθεσινό φαγητό, το οποίο θα χρεωθεί λιγότερο.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandros Farmakis (@alex_farmakis) στις

Τέλος, ένα ακόμη ιδιαίτερο κομμάτι της Φορμάικας είναι η μουσική που “συνοδεύει” τον χώρο, καθώς δεν χαρακτηρίζεται από λαϊκά ή έντεχνα τραγούδια αλλά -κυρίως- από τζαζ.

Στο τσακίρ κέφι, βέβαια, παίζει και κανένα λαϊκό για να κάνει ο κόσμος κέφι και, ορισμένες φορές, γίνονται και live εμφανίσεις στον χώρο.

Φορμάικα night.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria (@mikroanalogo) στις

Εάν δεν την έχεις επισκεφτεί ακόμη, η “Φορμάικα” βρίσκεται στην οδό Καρόρη 5 στο Κέντρο της Αθήνας (κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης).

Δες ακόμη: Βγαίνω Μεταξουργείο: Μια ζωή την έχουμε – Μια αυλή-μωσαϊκό ετερόκλητων αντικειμένων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;