Είτε τα φας για πρωινό είτε για σνακ, τα μπισκότα είναι μια αμαρτία που δύσκολα εγκαταλείπουμε.
Η απόλαυση είναι εγγύηση μαζί τους αρκεί να μην έχουν γίνει βότσαλο από το ψήσιμο. Δυστυχώς, όσο ωραία είναι, τόσο δύσκολο είναι να τα ψήσεις και σωστά, καθώς μερικά παραπάνω λεπτά μπορούν να τα μετατρέψουν σε πέτρα.
Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις αυτό το αποτέλεσμα:
Μην χτυπήσεις το βούτυρο με τα αυγά πολλή ώρα
Χτύπησε τα μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα για τουλάχιστον 5 λεπτά (8 λεπτά με το χέρι) και όχι παραπάνω.
Βάζεις τα υλικά κρύα
Το ψυγείο μπορεί να συντηρεί καλά τα υλικά αλλά η θερμοκρασία δωματίου είναι προτιμότερη όταν μιλάμε για μπισκότα. Αυτό συμβαίνει διότι έτσι παγιδεύεται αέρας μέσα στο μίγμα και τα κάνει πιο αφράτα.
Το παρακάνεις με το ψήσιμο
Ο ιδανικός χρόνος ψησίματος είναι μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Μετά μπορείς να τα αποσύρεις από τον φούρνο. Προσπάθησε να μην τα βγάλεις απευθείας από το ταψί αλλά να τα αφήσεις να κρυώσουν για κανένα 10λεπτο.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες Εστίασης
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού
Εποχιακή Εργασία
04-03-2024
Αγιος Γορδιος