Πυρκαγιά στο Λονδίνο: Εντοπίστηκε το σημείο αφετηρίας της φωτιάς!
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 17 νεκροί ενώ στο νοσοκομείο βρίσκονται 35 άτομα εκ των οποίων τα 15 είναι σε κρίσιμη κατάσταση!

Οι αρχές αναφέρουν πως η πυρκαγιά που ξέσπασε στον πύργο Grenfell του Λονδίνο, στην οποία έχουν χάσει την ζωή τους πιθανότατα δεκάδες άνθρωποι, ξεκίνησε από το διαμέρισμα ενός Αιθίοπα οδηγού ταξί.

Την ταυτότητα του άνδρα υπέδειξαν οι ένοικοι των γύρω διαμερισμάτων, οι οποίοι αποκάλυψαν ορισμένες συγκλονιστικές λεπτομέρειες.

Ο Μπεχαϊλού Κεμπέντε είναι ένας ταξιτζής από την Αιθιοπία που κατοικούσε στον 4ο όροφο του πύργου, στο διαμέρισμα 16.

Ξημερώματα, ο Κεμπέντε χτύπησε την πόρτα της γειτόνισσάς του, στο διαμέρισμα 14 και της είπε ότι έχει αρπάξει φωτιά το ψυγείο του.

«Ήταν ακριβώς 12:50 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η φωτιά ήταν στην κουζίνα του και ήταν μικρή. Μπορούσα να τη διακρίνω, διότι η εξώπορτα ήταν ανοιχτή», δήλωσε η Μάριαν Άνταμ, η οποία φέρεται στις 12:54 να κάλεσε την Πυροσβεστική.

Όπως ανέφερε ένας φίλος του Κεμπέντε, ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει και να σωθεί αλλά παραμένει σε κατάσταση σοκ.

«Ο Μπεχαϊλού χτύπησε τον συναγερμό και έσωσε δεκάδες ανθρώπους. Αυτό άκουσα. Είναι καλά στην υγεία του, αλλά δεν είναι σε θέση να μιλήσει, διότι είναι σε κατάσταση σοκ. Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται από φίλους», είπε ο Εσέτε Μερίντ.

Φωτογραφίες: Getty Images, EPA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;