7+1 συνταγές με γαρίδες για να μυρίσει καλοκαίρι!
Ποιος είπε πως πρέπει να έχουμε νηστεία για να απολαύσεις μερικές γαρίδες;

Καλοκαίρι 2017: Οι γαρίδες είναι μια από τις τροφές-σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Εμείς, τουλάχιστον, τις συνδέουμε περισσότερο με την θάλασσα και τα χάρτινα τραπεζομάντηλα μιας ψαροταβέρνας παρά με την νηστεία.

Η γαρίδα, είτε κατεψυγμένη είτε όχι, μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να την αγαπήσουμε. Είτε σου αρέσουν τα τηγανητά είτε τα πιάτα στον φούρνο, η γαρίδα μπορεί να σε καλύψει.

Δες ακόμη: Οι καλύτερες ψαροταβέρνες στην Αθήνα

Σε περίπτωση που αδυνατείς να επισκεφτείς μια ψαροταβέρνα άμεσα αλλά η καρδιά σου (και το στομάχι σου) ζητάει θαλασσινό, σου παραθέτουμε ορισμένες συνταγές για να μαγειρέψεις γαρίδες σπίτι σου απλά και γρήγορα!

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Υλικά

500 γρ. γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
10 γρ. πιπέρια καυτερή, ψιλοκομμένη
150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
30 γρ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
150 γρ. νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός
100 γρ. φέτα

Οδηγίες

Βγάλε τις γαρίδες από τη συσκευασία και βάλε τις σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκέπασε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθέτησε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Ξέπλυνε καλά τις γαρίδες και άσε τις να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.

Σε βαθύ τηγάνι σόταρε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν λίγο.

Πρόσθεσε το ζωμό, το βασιλικό, την καυτερή πιπεριά, τα ντοματίνια και το αλάτι και συνέχισε να σοτάρεις για ακόμα 2 λεπτά περίπου. Σβήσε με το μπαλσάμικο.

Τρίψε την φέτα με τα χέρια και πρόσθεσε την στο τηγάνι.

Τοποθέτησε τις γαρίδες και τις αλατίζετε ελαφρώς από πάνω. Ανακάτεψε με απαλές κινήσεις συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.

Βγάλε το από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Συνόδεψε τις γαρίδες με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Tips: Μπορείς να αντικαταστήσετε τα ντοματίνια με μία ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thomas Manolis ???? (@mrgreatfine) στις

Λιγκουίνι με γαρίδες

Υλικά

400γρ. λιγκουίνι
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
40 γρ. ελαιόλαδο (ή ένα φλυτζάνι του καφέ)
800 γρ. μίνι γαρίδες αποφλοιωμένες
200 γρ. ντοματάκια πολτοποιημένα
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
μπούκοβο

Οδηγίες

Βράζεις τα ζυμαρικά al dente σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό, τα σουρώνειςε, τους ρίχνετε λίγο λάδι, για να μην κολλήσουν και τα φυλάτε με κλειστό καπάκι μακριά από τη φωτιά.

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνεις λίγο λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε.

Προσθέτεις τις γαρίδες, το μαϊντανό, την ντομάτα, την καυτερή ή γλυκιά πάπρικα, λίγο φρέσκο δυόσμο, το αλάτι και το μπούκοβο.

Περιμένεις να “δέσει” η σάλτσα.

Προσέχεις να μην το αφήσεις περισσότερη ώρα από 8 λεπτά, γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.

Βάζεις τα ζυμαρικά σε πιατέλα σερβιρίσματος, τα περιχύνεις με τις γαρίδες και τη σάλτσα και πασπαλίζεις με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Τηγανιτές γαρίδες με μπύρα

Υλικά

• 500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
• 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ κουτ. τσαγιού αλάτι
• ½ κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα ή τσίλι
• 1 κουτ. τσαγιού θυμάρι
• ¾ φλιτζανιού μπίρα (περίπου)
• λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε μεσαίο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
Προσθέτεις στο μείγμα μπίρα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάς μία μία στο χυλό και τις τηγανίζεις σε καυτό λάδι για 3΄-4΄περίπου γυρίζοντας τις για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρεις τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες (γλυκόξινη, ταρτάρ, κέτσαπ κτλ), γαρνίρεις τις με φέτες λεμονιού και τις συνοδεύεις τις με μία δροσερή, ανάμικτη σαλάτα.

Γαρίδες τυλιχτές με κανταΐφι

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
10 μεγάλες γαρίδες (καθαρισμένες, κρατάμε τις ουρές)
Χυμό λεμονιού και το ξύσμα ενός λεμονιού
2 κουταλιές του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά του γλυκού ουγγρική πάπρικα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Ξύλινα σουβλάκια

Οδηγίες

Μαρινάρεις τις γαρίδες με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, σησαμέλαιο, την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα.

Βάζεις την μαρινάδα μαζί με τις γαρίδες μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Πέρνα τις γαρίδες πάνω από τα ξύλινα σουβλάκια.

Ξετύλιξε και κόψε σε σε 3 μεγάλες λωρίδες κανταΐφι και την κάθε λωρίδα σε 3 μικρά μέρη.

Ρόλαρε και τύλίξτε το καθένα σουβλάκι γαρίδας αφήνοντας τις ουρές ακάλυπτες.

Τηγάνισε τις γαρίδες σε καυτό λάδι στους 180 βαθμούς, μια γαρίδα κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Βγάλε τα και βάλτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Γαρίδες στον φούρνο με πιπεριές και σκόρδο

Υλικά

15 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
Χυμός ½ λεμονιού
6-8 μακριές γλυκές πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες μέσα σε λάδι
1 κουτί ντοματάκια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι μείγμα κάρυ
1 κόκκινο τσίλι
⅔ φλιτζανιού (περίπου 150ml) ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζεις, πλένεις και στραγγίζεις τις γαρίδες. Τις βάζεις μέσα σε ένα μπολ, στύβεις το μισό λεμόνι, προσθέτεις την πάπρικα, το κάρυ και αλάτι και ανακατεύεις. Τις σκεπάζεις με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνεις στο ψυγείο για μία ώρα να μαριναριστούν.

Εν τω μεταξύ πλένεις τα χορταρικά. Αφαιρείις το κοτσάνι και τους σπόρους από τις μακριές πιπεριές και τις τοποθετείς στο πυρέξ. Κόβεις και τα υπόλοιπα χορταρικά και λιώνεις τα ντοματάκια.

Ζεσταίνεις το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Μετά προσθέτεις τα ντοματάκια και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει 5 λεπτά, ανακατεύοντας.

Βγάζεις από το ψυγείο τις γαρίδες και τις τοποθετείς στο πυρέξ, πάνω από τις πιπεριές. Τις καλύπτεις με τη σάλτσα και προσθέτεις αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνεις τις γαρίδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30-40 λεπτά, ή έως ότου ροδίσουν και μείνουν με το λάδι τους.

Σερβίρεις το φαγητό ζεστό και το συνοδεύεις, αν θέλεις, με τηγανητές πατάτες.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IvánRL (@ivan_rl27) στις

Γαρίδες με λάιμ και κόλιανδρο

Υλικά

Για τη μαρινάδα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ξύσμα λάιμ, περίπου 1/2 λάιμ ανά λίβρα
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κιλό γαρίδες μικρές

Για την σάλτσα

1/4 φλιτζάνι μέλι
χυμό από 1 1/2 λάιμ
2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
Τσίλι σως

Οδηγίες

Ανακατεύεις τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τις γαρίδες και βάλε τες στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Ζεσταίνεις σε μέτρια θερμοκρασία ένα τηγάνι με γκριλ. Ρίχνεις τις γαρίδες και μαγειρεύετε για περίπου 1 1/2 με 2 λεπτά και από τις δυο μεριές.

Ανακατεύεις όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί εκτός από τη τσίλι σως. Στη συνέχεια ενώνεις την σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατεύεις καλά.

Σερβίρεις με τσίλι σως.

Πικάντικες γαρίδες

Υλικά

1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά φλωρίνη κομμένη σκε κομματάκια
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι ταμπάσκο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
600 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες χωρίς το κέλυφος
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Σ’ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνεις το βούτυρο με το ελαιόλαδο μαζί. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, το σέλερι και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις τις ντομάτες, το κρασί και το ταμπάσκο.

Χαμηλώνεις τη φωτιά και μαγειρεύειςε για 20 λεπτά. Βάζεις στο τηγάνι και συνεχίζεις το μαγείρεμα για 10 λεπτά.

Σερβίρεις με σπυρωτό πιλάφι για συνοδεία/

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fay & Angela (@cooklikeajamaican) στις

Πέννες στο φούρνο με αλφρέντο και γαρίδες

Υλικά

500 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
225 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως
400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Σάλτσα αλφρέντο

Για την σάλτσα αλφρέντο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
1/4 φλιτζανιού βούτυρο

Οδηγίες

Ζεσταίνεις το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτεις την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακατεύεις συνεχώς.

Κατεβάζεις από τη φωτιά και ανακατεύεις.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώσνεις ένα πυρέξ και απλώνεις ένα φύλλο λαδόκολλας.

Ρίχνεις τις γαρίδες μέσα στο πυρέξ. Προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζεις στο φούρνο και ψήνεις για περίπου 6-8 λεπτά. Αφαίρεσε από το φούρνο και άφησε τες στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις τις πέννες και τις βράζεις σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζεις.

Αφαιρείς τη λαδόκολλα από το πυρέξ, άσε μέσα στο πυρέξ τις γαρίδες, πρόσθεσε τις πέννες μαζί με τις τριμμένες ντομάτες, τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και σάλτσα αλφρέντο.

Τέλος, πασπάλισε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήσε για 10 λεπτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2