Οι πιο βρώμικες επιφάνειες στην κουζίνα είναι εκείνες που δεν θα φανταζόσουν ποτέ!
Ήξερες πως οι περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις ξεκινούν από την κουζίνα;

Η κουζίνα είναι γεμάτη με διάφορα αντικείμενα ή μέρη που, χωρίς να το φανταζόμαστε, μαζεύουν συνεχώς μικρόβια και είναι πιο βρώμικα κα από την τουαλέτα

Ποια είναι αυτά τα επονείδιστα μέρη;

  • Πετσέτες και σφουγγαράκια

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στο 45% των σπιτιών εντοπίστηκε τουλάχιστον ένας παθογόνος μικροοργανισμός που μεταφέρεται μέσω των τροφών και το σφουγγάρι της κουζίνας ήταν εκείνο που συγκροτεί το μεγαλύτερο μικροβιακό φορτίο –ποσοστό 64% από αυτά που μελετήθηκαν ήταν μολυσμένα με βακτήρια.«Τα σφουγγαράκια αποτελούν δεξαμενή βακτηρίων» αναφέρει η ειδικός.

«Το χειρότερο όμως είναι ότι αν υπάρχουν βακτήρια του σταφυλόκοκκου ή κολοβακτηρίδια στα σφουγγαράκια ή στις πετσέτες της κουζίνας είναι πιθανό να υπάρχουν και σε άλλα σημεία της κουζίνας. Αν χρησιμοποιούμε τα σφουγγαράκια και τις πετσέτες για να καθαρίσουμε τον πάγκο ή άλλα σημεία, τότε τα βακτήρια θα εξαπλωθούν» προσθέτει.

  • Νεροχύτης

Ο νεροχύτης εμφάνισε ποσοστό 44% σε κολοβακτηρίδια και 15% σε Escherichia coli, κυρίως από δείγματα που συνέλεξαν οι ερευνητές γύρω από τον νεροχύτη. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι υγρές επιφάνειες της κουζίνας είναι και οι πιο επικίνδυνες καθώς η υγρασία είναι παράγων που διευκολύνει την ανάπτυξη μικροβίων.

  • Πλάκες κοπής

Οι πλάκες κοπής έρχονται σε επαφή με διάφορες τροφές και, ιδιαίτερα αν δεν πλυθούν καλά ή δεν πλύνουμε τα λαχανικά ή το ωμό κρέας πριν τα κόψουμε εκεί,  εμφανίζουν υψηλά ποσοστά παθογόνων μικροοργανισμών. Περίπου μία στις 4 (23%) από τις πλάκες κοπής που εξέτασαν οι ερευνητές ήταν βρόμικες, ενώ πολύ περισσότερες (76%) ήταν υπερβολικά φθαρμένες, με βαθιές χαρακιές και σπασίματα στην επιφάνειά τους, μέρη που τα βακτηρίδια μπορούν να χωθούν.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;