Υλικά συνταγής
1/2 κιλό φιλέτο στήθους κοτόπουλο
1 πακέτο παπαρδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο ζωμό κότας διαλυμένο σε 3/4 φλ.βραστό νερό
200 γρ. ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
3/4 φλ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες ή κυβάκια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές. Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα και το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς με σπάτουλα μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να σφίξει.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Τοποθετούμε στη σάλτσα το κοτόπουλο.
Μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφού τα στραγγίξουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Εναλλακτικά σερβίρουμε τις παπαρδέλες και τις περιχύνουμε με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του.
Πηγή: sintates.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Αθήνα