Υλικά συνταγής
250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
200 γρ. καστανή ζάχαρη
270 γρ. αλεύρι
50 γρ. νιφάδες βρώμης/μούσλι ή άλλες νιφάδες δημητριακών επιλογής σας
130 γρ.φουντούκια χοντροκομμένα
500 ml σιρόπι καραμέλας
2 λίτρα παγωτό βανίλια μαλακωμένο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθούς. Στρώστε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Βάζετε σε ένα μπολ, τη λιωμένη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις νιφάδες δημητριακών και τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το μείγμα σε πολύ λεπτή στρώση, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 5 λ και μετά, ενώ είναι ακόμα ζεστό, το θρυμματίζετε σε πολύ μικρά κομματάκια και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Στρώνετε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος 20 x 30 εκ. με χαρτί ψησίματος. Απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση το μισό θρυμματισμένο μείγμα και το περιχύνετε με το 1/3 σιρόπι καραμέλας. Στρώνετε όλο το παγωτό πάνω από τη καραμέλα και ισιώνετε την επιφάνεια. Περιχύνετε το παγωτό με το υπόλοιπο 2/3 σιρόπι καραμέλας.
Απλώνετε το υπόλοιπο θρυμματισμένο μείγμα πάνω από τη καραμέλα. Το καλύπτετε με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε όλο το βράδυ στη κατάψυξη να παγώσει καλά. Το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας το, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Logistics
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Μέσα μαζικής ενημέρωσης
Πλήρης Απασχόληση
04-01-2024
Κηφισιά