Καλοκαιρινές συνταγές: Υπέροχο παγωτό βανίλιας με καραμέλα
Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του και την εμφάνισή του.

Υλικά συνταγής
250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
200 γρ. καστανή ζάχαρη
270 γρ. αλεύρι
50 γρ. νιφάδες βρώμης/μούσλι ή άλλες νιφάδες δημητριακών επιλογής σας
130 γρ.φουντούκια χοντροκομμένα
500 ml σιρόπι καραμέλας
2 λίτρα παγωτό βανίλια μαλακωμένο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθούς. Στρώστε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Βάζετε σε ένα μπολ, τη λιωμένη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις νιφάδες δημητριακών και τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το μείγμα σε πολύ λεπτή στρώση, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 5 λ και μετά, ενώ είναι ακόμα ζεστό, το θρυμματίζετε σε πολύ μικρά κομματάκια και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Στρώνετε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος 20 x 30 εκ. με χαρτί ψησίματος. Απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση το μισό θρυμματισμένο μείγμα και το περιχύνετε με το 1/3 σιρόπι καραμέλας. Στρώνετε όλο το παγωτό πάνω από τη καραμέλα και ισιώνετε την επιφάνεια. Περιχύνετε το παγωτό με το υπόλοιπο 2/3 σιρόπι καραμέλας.
Απλώνετε το υπόλοιπο θρυμματισμένο μείγμα πάνω από τη καραμέλα. Το καλύπτετε με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε όλο το βράδυ στη κατάψυξη να παγώσει καλά. Το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας το, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0