Αστυπάλαια: 5 λόγοι για να την επιλέξεις στις διακοπές σου - Οδηγός
Η πεταλούδα του Αιγαίου είναι πανέμορφη και ήρθε η ώρα να την γνωρίσεις. Μάθε τα πάντα για την Αστυπάλαια!

H Αστυπάλαια είναι πραγματικά ένα μοναδικό νησί! Διάσημο τόσο για την όμορφη χώρα του, όσο και για τις παραλίες αλλά και τα όμορφα “vibes” του νησιού.

Ας δούμε 5 από τους πολλούς λόγους που αξίζει να την επιλέξεις για τις φετινές διακοπές σου.

1.Κάστρο Αστυπάλαιας 

Το βενετσιάνικο κάστρο της οικογένειας Querini, του 15ου αι., είναι ανοιχτό σε κάθε επισκέπτη. Η πρωτότυπη κατασκευή του εντυπωσιάζει, καθώς στα δυτικά απαρτίζεται από τρίπατα σπίτια με ξύλινα μπαλκόνια τα οποία, καθώς βρίσκονταν σε άμεση επαφή το ένα με το άλλο, αποτελούσαν μέρος της οχύρωσης του φρουρίου.

Από εδώ το βλέμμα «αγκαλιάζει» ολόκληρη τη Χώρα και τον κόλπο του Λιβαδιού και ο αέρας, πανταχού παρών στην Αστυπάλαια, σαρώνει από την κορυφή του λόφου τα πάντα στο πέρασμά του. Αν θέλετε μία συμβουλή, μείνετε στο Κάστρο μέχρι να δείτε τη θάλασσα να βάφεται κόκκινη και θα έχετε απολαύσει ίσως το πιο όμορφο και ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

A wonderful wedding in a magic island. Astypalaia! Looking forward to go back. #plataniasapostolis #capturingemotions #destinationwedding #destinationweddingphotographer #getingmarriedingreece #weddingingreece #greeksummer #greekislands #greekwedding #astypalaia #weddingstyle #weddingingreekisland

A post shared by Apostolis Platanias (@apostolis_platanias) on

2. Χώρα 

Η Χώρα είναι η «βασίλισσα» της Αστυπάλαιας, βρίσκεται κρεμασμένη ψηλά πάνω στο βράχο για να εποπτεύει το απέραντο γαλάζιο και τις νησίδες που απλώνονται μπροστά της! Είναι σίγουρα το ιδανικό μέρος για διαμονή αφού από εκεί είσαι κοντά σε όλα!

Είναι τοποθετημένη ανάμεσα στο Πέρα Γιαλό, τον οποίο παρεμπιπτόντως αρκετοί επιλέγουν για διαμονή (παλιό λιμάνι) και την μεγάλη κατηφορική πλαγιά που οδηγεί στο Λιβάδι. Τα γραφικά σπίτια της Αστυπάλαιας απλώνονται από το παλιό λιμάνι, τους μύλους στη κεντρική πλατεία μέχρι και το Βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει στην κορφή του λόφου.

The view from our back porch ? #greece #photography #travel #castle #island #mediterranean #sunset #astypalaia #airbnb

A post shared by Michelle Call (@michelle.yvonne) on

A wonderful wedding in a magic island. Astypalaia! Looking forward to go back. #plataniasapostolis #capturingemotions #destinationwedding #destinationweddingphotographer #getingmarriedingreece #weddingingreece #greeksummer #greekislands #greekwedding #astypalaia #weddingstyle #weddingingreekisland

A post shared by Apostolis Platanias (@apostolis_platanias) on

3. Ξωκλήσια

Οι μονές και τα ξωκλήσια απλώνονται σε ολόκληρο το νησί και αριθμούν περισσότερα από 350 που ξέρεις μπορεί σε κάποιο από αυτά να γίνει ο γάμος σου!

Η Παναγιά η Πορταΐτισσα θεωρείται από τις πιο όμορφες εκκλησίες στα Δωδεκάνησα. Η ακριβή τοποθεσία της είναι στην είσοδο του κάστρου στη θέση Ροδιά και ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα. Είναι αφιερωμένη στην Παναγιά την Πορταϊτισσα της Μονής Ιβήρων που βρίσκεται στο Άγιο Όρος.

Τον δεκαπενταύγουστο γίνεται ένα μεγάλο πανηγύρι που είναι απλά must!

#bleu #blue #greece?? #grèce #dodecanese #astypalaia

A post shared by Roland Blanc (@rolandblanc) on

4. Νυχτερινή ζωή 

Μπορεί να μην έχει τη νυχτερινή ζωή που έχει η Μύκονος αλλά για να διαβάζεις αυτό το άρθρο πιθανό να μη ψάχνεις για κανένα λόγο κάτι τέτοιο. Στην Αστυπάλαια όλοι γίνονται μια παρέα και πίνουν χαλαρά το ποτό τους μέχρι αργά, ακόμη και όταν κλείνουν τα μαγαζιά!

Enjoying the view!!!⛵⛵⛵????#astypalaia_island #venetiko #chora #travelingreece? #summerloading ???☉???

A post shared by VENETIKO ASTYPALAIA (@doravenet) on

5. Παραλίες

Η Αστυπάλαια περιτριγυρίζεται από πολλές παραλίες οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την περίμετρο του νησιού! Η φυσική διαμόρφωση της είναι πλούσια, διαθέτοντας από μεγάλες παραλίες, όπως αυτή στο Λιβάδι, το Πέρα Γιαλό, τις Βάτσες, τα Καμινάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Στενό, την Ψιλή Άμμο μέχρι και μικρότερους κολπίσκους όπως τα Τζανάκια και τις Πλάκες! Αξίζει να αναφέρουμε τις απομακρυσμένες παραλίες στα μικρά νησάκια οι οποίες είναι προσβάσιμες από τα καϊκάκια που σταθμεύουν στο νησί είτε από ιδιωτικά σκάφη τα οποία συρρέουν κατά δεκάδες! Όσοι επιλέξουν αυτού του είδους τις διακοπές μπορούν να σταθμεύσουν στο λιμανάκι του Πέρα Γιαλού το οποίο απέκτησε νέες υποδομές το Καλοκαίρι του 2008.

Sailing into summer on #Astypalaia…We wish you all a great, bright #June! #melogranovillas #melograno #melogranoluxuryvillas #astipalea #astypalea #greece #discovergreece #summer #summertime #instatravel #travelgram #wanderlust #wonderlust #holiday #vacation #summerholidays

A post shared by Melograno Villas (@melogranoluxuryvillas) on

The quiet natural untouched landscape will allow you to forget everything and focus on the amazing crystal clear blue water. ☀️?? #astypalea #exploregreece #greekbeauty #beach #astypalaia #greecing #yahtlife #amazingplace #trip #voyage #travel #greece #greekislands #greekhotels #greeksea #dodecanese #summeringreece

A post shared by Exploring Greece ?? (@greecing) on

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
FT
3 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
0'
91 - 95
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
5'
32 - 32
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;