Εξεταστική: Τα καλύτερα μέρη για διάβασμα στην Αθήνα
Υπήρχε περίπτωση μια τόσο μεγάλη και "πλούσια" πόλη να μην έχει μέρη κατάλληλα για διάβασμα;

Ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα των ατόμων που έχουν δώσει πανελλήνιες και έχουν περάσει στο πανεπιστήμιο είναι ένα: Τι συμβαίνει όταν καλείσαι να διαβάσεις για την εξεταστική;

Μόλις βρεθεί κανείς στο πρώτο έτος του πανεπιστημίου και καταλάβει πως ήρθε η ώρα να ξαναπιάσει βιβλίο, τον πιάνει μια πηγαία απέχθεια προς τους χώρους του σπιτιού.

Το πρόβλημα αυτό οφείλεται στις Πανελλήνιες.

Συγκεκριμένα, στην εμπειρία του ατέλειωτου διαβάσματος που έριχνες τον βασανιστικό εκείνο χρόνο που έδινες Πανελλήνιες, κατά την διάρκεια των οποίων έμενες με τις ώρες στο ίδιο σπίτι, στο ίδιο δωμάτιο και πολλές φορές, στην ίδια καρέκλα για ώρες ολόκληρες.

Όσο έτοιμος και να είσαι να διαβάσεις ξανά, λοιπόν, δεν είσαι διατεθειμένος να διαβάσεις ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ στο γραφείο που “έβγαλες” την τρίτη λυκείου.

Μην ανησυχείς, όμως, η Αθήνα είναι εδώ για σένα και σου προσφέρει άπειρους χώρους στους οποίους μπορείς να διαβάσεις με την άνεση σου.

Βιβλιοθήκη ή αναγνωστήριο σχολής

Αυτή η θέση μου ανήκει πλέον ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evelina Pappa (@evel_pappa) στις

Είτε επιλέξεις την βιβλιοθήκη της σχολής σου είτε κάποια άλλης, το γεγονός είναι πως θα κάνεις ποιοτικό διάβασμα. Οι βιβλιοθήκες μπορεί να μην σου προσφέρουν την άνεση του καφέ ή του φαγητού αλλά ανοίγουν τον δρόμο για έναν μαραθώνιο διαβάσματος. Σε όλο αυτό έρχεται να προσθέσει και η “ψυχολογική κατάσταση” στην οποία σε βάζουν ως χώροι καθώς δίπλα σου θα βρίσκονται δεκάδες άλλοι φοιτητές που θα διαβάζουν με προσοχή στην απόλυτη ησυχία.

Εάν αυτήν την εξεταστική έχεις αποφασίσει να μη αφήσεις μάθημα για μάθημα απέραστο, αυτή είναι η ιδανική επιλογή.

Έναστρον

 

Αφιέρωμα στον Κυριάκο Σιμόπουλο από τις εκδόσεις Πιρόγα #simopoulos #piroga #enastroncafe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Έναστρον Βιβλιοκαφέ (@enastroncafe) στις

Το συγκεκριμένο καφέ αποτελεί δημιούργημα των ανθρώπων που έχουν ιδρύσει τις ομώνυμες εκδόσεις οπότε εξ ορισμού μιλάμε για ένα χώρο φτιαγμένο με αγάπη προς το βιβλίο και την μελέτη. Οι άνετες πολυθρόνες, η ηρεμία και η χαλαρωτική μουσική προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον για διάβασμα, πράγμα που αποδεικνύεται την περίοδο της εξεταστικής καθώς γίνεται “λαϊκό προσκύνημα” από φοιτητές που ετοιμάζονται να δώσουν.

Σόλωνος 101, Αθήνα

Starbucks στοάς Κοραή

Λογικά εδω θα τη βγάλουμε την τελευταία μας χρονια .. ☺️#11months #starbucks #wayoflife #shofs

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YouKnowWhereToFindMe (@sofiabkr) στις

Τα απανταχού Starbucks είναι γνωστό μέρος συνάντησης φοιτητών που θέλουν να διαβάσουν, ωστόσο, δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό μέρος από εκείνα της στοάς Κοραή. Το συγκεκριμένο κατάστημα μοιάζει κομμένο-ραμμένο για διάβασμα και εργασίες καθώς διαθέτει έναν άνετο πάνω όροφο-πατάρι στον οποίο μαζεύονται οι φοιτητές και κάθονται με τις ώρες.

Κοραή 4, Πανεπιστήμιο

Poems and Crimes

Coffee time #instalike #instadaily #igers #igers_greece #mysticpeople #urban #mysticathens #people_of_athens #photologio_gr #saturdaymorning

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @nitsa.vrachnidou στις

Ο κάτω όροφος του τυπογραφείου των εκδόσεων Γαβριηλίδη, είναι το πιο in στέκι για όσους αγαπούν το διάβασμα. Τα ξύλινα τραπέζια του προσφέρουν την τέλεια “φωλιά” για εσένα που θες να διαβάσεις το βιβλίο σου σε ένα περιβάλλον χωρίς βαβούρα.

Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

Pure Bliss

#cafe #cafelife #boho #goodvibes #wholesome #vegan #yogis #yogalife #purebliss

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη N➰U S H (@noushkhatami) στις

Ένας εναλλακτικός χώρος, χωμένος στον όμορφο πεζόδρομο της οδού Ρόμβης. Το Pure Bliss έχει μεγάλους ξύλινους πάγκους στους οποίους μπορείς να κάνεις εργασία με τους φίλους σου ή να μελετήσεις για το επόμενο μάθημα που δίνεις. Εάν σε ενοχλεί η βαβούρα, μπορείς να “μετακομίσεις” στον πάνω όροφο του καταστήματος και να απολαύσεις εκεί το ρόφημα ή το φαγητό σου.

Ρόμβης 24, Αθήνα

Πολυχώρος Άγκυρα – Ρότα Art Coffee Community

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Βασίλειος Παπαστεργίου (@mparmperis) στις

Σ’ ένα νεοκλασικό σπίτι του 1890 υπάρχει ένας χώρος ιδανικός για διάβασμα και περισυλλογή. Αν έχεις όρεξη να το ζήσεις λίγο κουλτούρα την ώρα που απολαμβάνεις τον καφέ ή το φαγητό σου, ο Πολυχώρος Άγκυρα είναι το τέλειο μέρος για να βγάλεις την εξεταστική.

Σόλωνος 124, Κέντρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;