Πόσα μυστικά μπορούμε να κρατήσουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας!
Οι επιστήμονες αποφάσισαν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα!

Τι είναι το μυστικό;

Πρόκειται για μια πληροφορία, είτε δική μας είτε κάποιου άλλου, την οποία αποκαλύπτουμε σε επιλεγμένα άτομα ή και σε κανέναν.

Το μυστικό είναι μια λέξη που έχει μπει στην ζωή μας εδώ και αρκετά χρόνια, Ήδη από την παιδική μας ηλικία ακούγαμε γι’ αυτό από άτομα του περιβάλλοντος μας ή ακόμη και από τα παραμύθια που μας διάβαζαν.

Έχεις αναρωτηθεί, όμως, ποτέ πόσα μυστικά μπορούμε να κρατήσουμε στην ζωή μας;

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology και εξέτασε έναν όγκο 13 χιλιάδων μυστικών από διάφορους συμμετέχοντες, έχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Τα μυστικά που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα βασίστηκαν σε ένα ερωτηματολόγιο Common Secrets Questionnaire, που περιελάμβανε 38 κατηγορίες κοινών μυστικών και οι συμμετέχοντες έπρεπε να απαντήσουν αν έχουν κρατήσει κάποιο από αυτά.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν κρατήσει 13 μυστικά (δηλαδή μυστικά που ανήκουν σε 13 κατηγορίες από τις 38 του ερωτηματολογίου), πέντε εκ των οποίων ποτέ δεν έχουν αποκαλύψει σε άλλο άνθρωπο.

Μεταξύ αυτών ήταν οι “συναισθηματική απιστία”, η “σεξουαλική συμπεριφορά” και οι “σκέψεις για άτομα εκτός της σχέσης”.

Η έρευνα, όμως, δεν περιορίζεται εκεί αλλά δίνει μια νέα οπτική στον ορισμό του «μυστικού».

«Υποστηρίζουμε, ότι η ερμηνεία της «μυστικότητας» με στη στενή έννοια του όρου ως μια πράξη δέσμευσης κατά τη διάρκεια των κοινωνικών συναναστροφών, έχει οδηγήσει σε ανεπαρκή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο βιώνονται τα μυστικά, των επιπτώσεων που έχουν στους ανθρώπους αλλά και του λόγου που οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα», αναφέρουν οι ερευνητές.

Τα συμπεράσματα της έρευνας περιγράφουν πως «μυστικό» δεν νοείται απλά κάτι που αποκρύπτει κανείς, αλλά αυτό που συνειδητά επιλέγει ένας άνθρωπος να μην αποκαλύψει σε κανέναν, όπως για παράδειγμα οι σκέψεις που κάνει για ένα άλλο άτομο εκτός της σχέσης του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;