Πώς μπορείς να δεις πόση είναι η νοημοσύνη της γάτας σου;
Και όμως οι γάτες είναι πολύ πιο έξυπνες απ' ότι πιστεύουν μερικοί. Μάλιστα η νοημοσύνη τους μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός μικρού παιδιού!

 

Και όμως οι γάτες μαθαίνουν μέσω της παρατήρησης, του πειραματισμού και της μίμησης.

Η επιστήμη έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη νοημοσύνη της γάτας. Η γενικότερη διαπίστωση είναι πως είναι πολύ πιο έξυπνες απ’ οτι νομίζαμε.

Οι γάτες μάλιστα βλέπουν και θυμούνται όνειρα. Όταν η γάτα ονειρεύεται, επιδεικνύει σπασμωδικές κινήσεις στο πρόσωπο, τα μουστάκια, τις πατούσες και τη κοιλιά. Πολλές φορές βλέπουν εφιάλτες και μπορεί να ξυπνήσουν απότομα μες τη νύχτα με κραυγές.

Σύμφωνα με το Animal Planet, οι γάτες έχουν πολύ ισχυρή μνήμη. Ακόμη και εάν η γάτα είναι εντελώς τυφλή, θα απομνημονεύσει κάθε χιλιοστό του χώρου στον οποίο διαμένει και θα κινείται σε αυτόν με χαρακτηριστική άνεση.

Σίγουρα σας έχει τύχει η γάτα σας να πηγαίνει σε συγκεκριμένα σημεία όπως το κρεββάτι σας. Αυτό συμβαίνει επειδή θυμάται που είναι και επίσης επιλέγει συγκεκριμένα σημεία με βάση μια μνήμη που έχει, καλή ή άσχημη.

Η νοημοσύνη μιας γάτας μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός νηπίου ηλικίας 2-3 ετών.

Για να δείτε εάν η γάτα σας είναι σε αυτό το επίπεδο, μπορείτε να κάνετε το παρακάτω πείραμα: Καθίστε μπροστά από τη γάτα σας κρατώντας το αγαπημένο της παιχνίδι. Αφού το δεί, κρύψτε το πίσω από ένα φύλλο χαρτιού. Εάν η γάτα σας δε ξεγελαστεί και καταλάβει πως το παιχνίδι βρίσκεται πίσω από το φύλλο, σημαίνει πως έχει (τουλάχιστον) τη νοημοσύνη ενός νηπίου 18 μηνών.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
0'
50 - 40
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;