Πώς μπορείς να δεις πόση είναι η νοημοσύνη της γάτας σου;

Από neolaia.gr Team 31 Μαΐου 2017

Και όμως οι γάτες είναι πολύ πιο έξυπνες απ' ότι πιστεύουν μερικοί. Μάλιστα η νοημοσύνη τους μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός μικρού παιδιού!

 

Και όμως οι γάτες μαθαίνουν μέσω της παρατήρησης, του πειραματισμού και της μίμησης.

Η επιστήμη έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη νοημοσύνη της γάτας. Η γενικότερη διαπίστωση είναι πως είναι πολύ πιο έξυπνες απ’ οτι νομίζαμε.

Οι γάτες μάλιστα βλέπουν και θυμούνται όνειρα. Όταν η γάτα ονειρεύεται, επιδεικνύει σπασμωδικές κινήσεις στο πρόσωπο, τα μουστάκια, τις πατούσες και τη κοιλιά. Πολλές φορές βλέπουν εφιάλτες και μπορεί να ξυπνήσουν απότομα μες τη νύχτα με κραυγές.

Σύμφωνα με το Animal Planet, οι γάτες έχουν πολύ ισχυρή μνήμη. Ακόμη και εάν η γάτα είναι εντελώς τυφλή, θα απομνημονεύσει κάθε χιλιοστό του χώρου στον οποίο διαμένει και θα κινείται σε αυτόν με χαρακτηριστική άνεση.

Σίγουρα σας έχει τύχει η γάτα σας να πηγαίνει σε συγκεκριμένα σημεία όπως το κρεββάτι σας. Αυτό συμβαίνει επειδή θυμάται που είναι και επίσης επιλέγει συγκεκριμένα σημεία με βάση μια μνήμη που έχει, καλή ή άσχημη.

Η νοημοσύνη μιας γάτας μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός νηπίου ηλικίας 2-3 ετών.

Για να δείτε εάν η γάτα σας είναι σε αυτό το επίπεδο, μπορείτε να κάνετε το παρακάτω πείραμα: Καθίστε μπροστά από τη γάτα σας κρατώντας το αγαπημένο της παιχνίδι. Αφού το δεί, κρύψτε το πίσω από ένα φύλλο χαρτιού. Εάν η γάτα σας δε ξεγελαστεί και καταλάβει πως το παιχνίδι βρίσκεται πίσω από το φύλλο, σημαίνει πως έχει (τουλάχιστον) τη νοημοσύνη ενός νηπίου 18 μηνών.

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ