4 πράγματα που δεν ήξερες για το Twitter!
Μια πλατφόρμα που μας χαρίζει έγκαιρη ενημέρωση αλλά και απερίγραπτο γέλιο!

Το Twitter καταλαμβάνει τεράστιο μέρος της καθημερινότητας μας, είτε λόγω της άμεσης διάδοσης των νέων μέσω της πλατφόρμας του είτε χάρη στα hashtags και όσα προσφέρουν.

Όμως, τι πραγματικά γνωρίζουμε γι’ αυτό;

1. 140 χαρακτήρες;

Το 1985 ως μέρος της δουλειάς του με την Global System for Mobile Communications, ο μηχανικός Friedhelm Hillebrand αναφέρεται πως έγραψε μπούρδες και άσχετες προτάσεις σε ένα χαρτί και υπολόγισε πως είναι λιγότεροι από 160 χαρακτήρες. Η ομάδα του το χρησιμοποίησε ως το στάνταρ μήκος ενός μηνύματος. Όταν το Twitter ξεκίνησε το 2006, υιοθέτησε την ίδια πατέντα, αφαιρόντας 20 χαρακτήρες για να χωρέσει το username.

2. Δεν εφηύρε το hashtag.

Η χρήση του hashtag (#) για την κατηγοριοποίηση περιεχομένου χρονολογείται πως ξεκίνησε το 1988 για την επικοινωνία μεταξύ πελατών του IRC (Internet Relay Chat), κάποιου είδους παλιά chat. Δεν ήταν μέχρι το 2007 που τα hashtags προτάθηκαν ως τρόπος για ομαδικά tweets, και η ιδέα έπιασε τόπο.

3. Είναι αδύνατον (ή τουλάχιστον δύσκολο) να tweetάρει κανείς ανώνυμα

Αυτό συμβαίνει επειδή το κάθε tweet είναι γεμάτο με metadata που δείχνει το όνομα σου, ένα χαρακτηριστικό που είναι μοναδικό για κάτι προφίλ, κάτι που δείχνει από που προήλθε, πότε γράφτηκε και πολλά άλλα. Για να είσαι εντελώς, μα εντελώς, ανώνυμος/-η θα πρέπει να φτιάξεις έναν ξεχωριστό λογαριασμό, με άλλη διεύθυνση internet, με κρυμμένο IP, να κλείσεις τα location services του Twitter και πάει λέγοντας.

4. Το χρησιμοποιούν αβέρτα τρομοκρατικές οργανώσεις

Το ISIS ας πούμε έχει αναπτύξει μια αραβόφωνη πλατφόρμα όπου συλλέγει προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες της και έπειτα ποστάρει εγκεκριμμένα από την οργάνωση μηνύματα στους λογαριασμούς Twitter τους. Όπως αναφέρει το “The Atlantic”, αυτά τα tweets, που υπολογίζεται πως αγγίζουν τα 40.000 σε μια μέρα, είναι φτιαγμένα για να αποφεύγουν τα φίλτρα spam του Twitter.

 

Δες ακόμη: Το τυπογραφικό λάθος του Τράμπ που του κόστισε ανελέητο τρολάρισμα στο ίντερνετ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;