RefAid: Η εφαρμογή που καθοδηγεί τους πρόσφυγες όπου και αν βρεθούν!
Βετεράνος της Silicon Valley δημιούργησε μια εφαρμογή που φέρνει σε επαφή τους πρόσφυγες με τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη!

Η Shelley Taylor έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια στον τομέα της τεχνολογίας, ως σύμβουλος σε εταιρείες όπως η AOL, η CISCO, η Microsoft και η Yahoo ενώ έχει ξεκινήσει και πολλές startups.

Πλέον, η Taylor ασχολείται χωρίς σταματημό με το τελευταίο της project, το οποίο έχει ανθρωπιστικό σκοπό.

Έχει δημιουργήσει την εφαρμογή Refugee Aid ή RefAid, η οποία συνδέει τους πρόσφυγες με υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

Περισσότερες από 400 ΜΚΟ παγκοσμίως, από τον Ερυθρό Σταυρό έως το Save the Children, χρησιμοποιούν την εφαρμογή της για να βοηθήσουν τον κόσμο. Πολλές, μάλιστα, εξαρτώνται από αυτήν.

RefAid – Refugee Aid App from trellyz on Vimeo.

Η εφαρμογή είναι απλή στην χρήση. Χρησιμοποιώντας τα location services δείχνει στους μετανάστες, στους πρόσφυγες ή τους εθελοντές έναν χάρτη με τα κοντινότερα μέρη για φαγητό, πρώτες βοήθειες, νομική υποστήριξη και άλλα.

Ακόμη, οι οργανώσεις μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και να ανταλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τους πρόσφυγες που έχουν βοηθήσει.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016, πρώτα στην Ιταλία και ύστερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δυο χώρες που οι ανάγκες των προσφύγων είναι διαφορετικές. Στην πρώτη, οι πρόσφυγες καταφθάνουν μέσα σε μια βάρκα έχοντας επιζήσει από ένα επικίνδυνο ταξίδι ενώ στην δεύερη, έχουν φτάσει εκεί που θέλουν και προσπαθούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;