30 υποτροφίες 2017 στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης
Δείτε αναλυτικά για τις 30 υποτροφίες στον τομέα πολιτιστικής διαχείρησης

Ανοιχτή πρόσκληση για 30 υποτροφίες στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης απευθύνει σε απόφοιτους πανεπιστημίων το πρόγραμμα “START – Create Cultural Change”, ένα πρόγραμμα της Robert Bosch Stiftung (Ίδρυμα Robert Bosch) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Bundesver-einigung Soziokultureller Zentren e.V. (Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εξελίξουν μια καινοτόμο ιδέα σε πολιτιστική πρωτοβουλία και να καταθέσουν το όραμα και τις ιδέες τους για τη Δημιουργία Πολιτιστικής Αλλαγής στην κοινότητά τους έως τις 31 Μαΐου.

Tο πρόγραμμα πραγματοποιείται στα αγγλικά. Μέσα από τρεις διαδοχικές φάσεις, το πρόγραμμα START θα δώσει τη δυνατότητα στους υποτρόφους του να εξελίξουν μια καινοτόμο ιδέα σε πολιτιστική πρωτοβουλία και να αναπτύξουν τα επαγγελματικά προσόντα που θα τους επιτρέψουν να μετατρέψουν την πρωτοβουλία τους σε μια βιώσιμη και δημιουργική επιχείρηση στο μέλλον. Οι 30 υπότροφοι που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του προγράμματος, θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για ένα εντατικό πρόγραμμα διάρκειας δύο μηνών, από 21 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου 2017, για ανάπτυξη δεξιοτήτων και πρακτική άσκηση, μέσω συνεργασίας με πολιτιστικά κέντρα στη Γερμανία.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός για την επιλογή των υποτρόφων που θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, μέσα από μια διαδικασία προφορικής παρουσίασης των ιδεών (pitching).

Η υποτροφία της πρώτης φάσης ανέρχεται σε 800€ το μήνα και όλα τα έξοδα διαμονής και ταξιδιών είναι καλυμμένα από το πρόγραμμα. Στη δεύτερη φάση στην Ελλάδα, οι 15 υπότροφοι που θα επιλεχθούν να συνεχίσουν, θα υλοποιήσουν τις καινοτόμες πρωτοβουλίες τους με κοινωνικό προσανατολισμό μέσα σε έξι μήνες, από 1η Δεκεμβρίου 2017 έως 31 Μαΐου 2018, καθώς το πρόγραμμα START θα προσφέρει επαγγελματική καθοδήγηση, εργαστήρια για ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης και επίλυση προβλημάτων, οικονομικούς πόρους και δυνατότητες δικτύωσης με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης.

 

Στο τέλος της δεύτερης φάσης, 3 έως 5 πρωτοβουλίες που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτηθούν με 5.000-15.000 ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη των πρωτοβουλιών τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τους 15 υπότροφους του προγράμματος START που επιλέχθηκαν για το έτος 2016-2017 και τις πρωτοβουλίες τους στη μεγάλη Γιορτή Υποτροφιών που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 20:00, στην Αποθήκη Γ’ του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή 26 Μαΐου οι υπότροφοι θα παρουσιάσουν δημόσια τα έργα τους στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που θα στηθούν στα πλαίσια της έκθεσης START. Η συμμετοχή στη Γιορτή Υποτροφιών είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η είσοδος είναι βάσει προτεραιότητα

. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Πληροφορίες για το πρόγραμμα, την Ανοιχτή Πρόσκληση καθώς και την αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος START www.startgreece.net, ενώ φωτογραφίες από την πρώτη χρονιά της υποτροφίας είναι διαθέσιμες και στη σελίδα του προγράμματος στο Facebook. – See more at: http://www.ekt.gr/el/news/20892#sthash.C1wVJGN5.dpuf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;