Φοιτητικές εκλογές 2017: Το κλίμα στο ΤΕΙ Μακεδονίας
Το κλίμα στο ΤΕΙ Μακεδονίας στις φοιτητικές εκλογές 2017!

Η ψηφοφορία για τις φοιτητικές εκλογές 2017 ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ, με τα αποτελέσματα να αναμένονται αργότερα.

Αρκεί να σημειωθεί ότι από τις περίπου 10.000 εγγεγραμμένους φοιτητές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – με έναν σχετικά μεγάλο αριθμό βεβαίως να είναι ανενεργοί – πέρυσι ψήφισαν μόλις 500. Φέτος η ψηφοφορία άρχισε «χαλαρά» από το πρωί, πρόκειται να αυξηθεί η προσέλευση προς το μεσημέρι και απόγευμα, αλλά η συμμετοχή «μάλλον θα παραμείνει στα ίδια», σύμφωνα με ορισμένους φοιτητές και «ίσως αυξηθεί ελαφρώς», κατά την εκτίμηση κάποιων άλλων.

Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας παίρνουν μέρος στις εκλογές μόνο δύο παρατάξεις, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και Πανσπουδαστική Κ.Σ. (ΠΚΣ), καθώς οι μικρότερες παρατάξεις, όπως και η άλλοτε κραταιά ΠΑΣΠ έχουν «εξαφανιστεί» από το 2012. Βεβαίως, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα είναι «καταγάλανο» εδώ και χρόνια, καθώς η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κυριαρχεί. Στις απερχόμενες διοικήσεις η γαλάζια παράταξη κατέχει και τις 7 έδρες στην ΣΔΟ, ενώ στην ΣΤΕΦ έχει 6 έδρες και 1 έδρα η ΠΚΣ. Το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο εκτιμούν οι εκπρόσωποι της γαλάζιας παράταξης, καθώς «οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των τελευταίων ετών οδηγούν σε απαξίωση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων», όπως δήλωσε ο Νικόλαος Κρικέλας, απερχόμενος πρόεδρος στην ΣΤΕΦ.

Ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ, Γιάννης Σπανουδάκης, υπογράμμισε πως «αγωνιζόμαστε να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας και να μετατρέψουμε την αδιαφορία στην οποία οδήγησε τους φοιτητές η απραξία των φοιτητικών συλλόγων με ευθύνη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, σε ενεργή συμμετοχή και σε αγώνες για δημόσια δωρεάν παιδεία».

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, επίσης το κλίμα είναι πολύ «χαλαρό» και δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλμό παλιότερων εποχών. Στην Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, παίρνουν μέρος οι παρατάξεις ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, ΠΚΣ και ΣΑΦ (Συνδυασμός Ανεξάρτητων Φοιτητών). Στην Σχολή Μηχανολόγων συμμετέχουν στις εκλογές οι δύο πρώτες προαναφερόμενες παρατάξεις, καθώς και η ΠΑΣΠ και τα ΕΑΚ. Στη Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είχαν στην απερχόμενη διοίκηση του συλλόγου 2 έδρες η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και από 1 έδρα η ΠΚΣ, η ΠΑΣΠ και οι Ανεξάρτητοι Φοιτητές.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
3'
63 - 54
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;