Η Δολοφονία του Ιερού Ελαφιού: Οι πρώτες αντιδράσεις στην νέα ταινία του Λάνθιμου!
Το "Η Δολοφονία του Ιερού Ελαφιού" του Γιώργου Λάνθιμου έκανε πρεμιέρα στις Κάννες 2017 και αυτές είναι οι πρώτες αντιδράσεις!

Ο Γιώργος Λάνθιμος επέστρεψε στον κινηματογραφικό κόσμο με μια νέα ταινία, η οποία φημολογείται πως είναι ένα ανατριχιαστικό αριστούργημα.

Μπορεί να νομίζαμε πως με τον “Κυνόδοντα” και τον “Αστακό” τα είχαμε δει όλα, ωστόσο, το “Η Δολοφονία του Ιερού Ελαφιού” (“Τhe Killing of the Sacred Deer”) αποτελεί την απογείωση της σκηνοθετικής εμπειρίας που εστί Λάνθιμος, και από άποψη καστ αλλά και σεναρίου.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος του σκηνοθέτη, Κόλιν Φάρελ, μαζί με την Νικόλ Κίντμαν, οι οποίοι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και να του χαρίσουν τον Χρυσό Φοίνικα.

Αν και η είδηση πως η ταινία του Λάνθιμου γιουχαρίστηκε έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ο περισσότερος κόσμος φαίνεται να εκτιμά τις ιδιαίτερες μεθόδους του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με την Independent, το γιουχάρισμα θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αντίδραση στις “αιρετικές” δημιουργίες του σκηνοθέτη που τολμούν να απεικονίσουν την ανθρώπινη φύση απογυμνωμένη από τις νόρμες και την πολιτική ορθότητα.

Η υπόθεση της ταινίας και οι αντιδράσεις του κοινού

Το “Η Δολοφονία του Ιερού Ελαφιού” είναι μια ελέυθερη μεταφορά της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Στο έργο αυτό παρακολουθούμε την πορεία της παράξενης φιλικής σχέσης μεταξύ ενός καρδιοχειρουργού, παντρεμένου με 2 παιδιά, με έναν νεαρό.

Ο έφηβος σταδιακά, όμως, αρχίζει να επεμβαίνει στην ζωή του γιατρού με όλο και πιο απρόβλεπτους τρόπους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα αλλά και στα σχόλια πολλών θεατών, η ταινία θυμίζει αρκετά έργα του Κιούμπρικ, είτε μέσω της κινησιολογίας των ανθρώπων είτε λόγω των ευρυγώνιων πλάνων.

Το τέλος της προβολής της στις Κάννες 2017, πράγματι ήταν αμήχανο καθώς κάποιοι χειροκρότησαν ενώ άλλοι γιούχαραν.

Πολλοί από τους θεατές αναφέρουν πως ένιωσαν αμήχανα μπροστά σε μια ταινία «τρελή, η οποία φτάνει σε επίπεδα Κιούμπρικ ψυχρότητας και ακρίβειας», όπως γράφει το σάιτ The Wrap.

«Η ταινία ξεκινάει με ένα γκρι πλάνο εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς και τελειώνει με μια σκηνή φρίκης, η οποία απαιτεί σιλοτέηπ, μια καραμπίνα και τρεις μαξιλαροθήκες. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, υπάρχει πολύ κοινοτοπία και στημένοι διάλογοι σε μια προκλητική και αυστηρή δεξιοτεχνία», προσθέτει η κριτική στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα.

Ο Ντέιβιντ Ερλίχ του IndieWire έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο Γιώργος Λάνθιμος ήρθε στην αμερική και έκανε το ριμέικ του Sophie’s Choice σαν ταινία τρόμου. Το γιουχάισμα έρχεται».

Δες περισσότερα: Κάννες 2017: Γιατί γιούχαρε το κοινό την νέα ταινία του Λάνθιμου;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;