Κάννες 2017: Γιατί γιούχαρε το κοινό την νέα ταινία του Λάνθιμου;
Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε θετικές αλλά και πολύ αρνητικές αντιδράσεις από το κοινό στις Κάννες 2017!

Το The Killing of a Sacred Deer («Η δολοφονία του ιερού ελαφιού») μπορεί να είναι από τα φαβορί στις Κάννες 2017, ωστόσο, όπως αναφέρει ο Independent, πέραν από χειροκροτήματα απέσπασε και αρκετά γιουχαρίσματα κατά την διάρκεια της προβολής του.

«Ο Ελληνας σκηνοθέτης, ο οποίος εντυπωσίασε πριν από δύο χρόνια με τον δυστοπικό και παράλογο μύθο του «Ο αστακός», επέστρεψε στο Φεστιβάλ των Καννών για να παρουσιάσει την καινούρια ταινία του «Η δολοφονία του ιερού ελαφιού». Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα, εμπνευσμένο από τον μύθο της Ιφιγένειας, με την Νικόλ Κίντμαν και τον ηθοποιό φετίχ του Λάνθιμου Κόλιν Φάρελ», περιγράφει σε δημοσίευμα της η Le Figaro.

Πολλοί από τους θεατές αναφέρουν πως ένιωσαν αμήχανα μπροστά σε μια ταινία «τρελή, η οποία φτάνει σε επίπεδα Κιούμπρικ ψυχρότητας και ακρίβειας», όπως γράφει το σάιτ The Wrap.

«Η ταινία ξεκινάει με ένα γκρι πλάνο εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς και τελειώνει με μια σκηνή φρίκης, η οποία απαιτεί σιλοτέηπ, μια καραμπίνα και τρεις μαξιλαροθήκες. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, υπάρχει πολύ κοινοτοπία και στημένοι διάλογοι σε μια προκλητική και αυστηρή δεξιοτεχνία», προσθέτει η κριτική στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα.

Ο Ντέιβιντ Ερλίχ του IndieWire έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο Γιώργος Λάνθιμος ήρθε στην αμερική και έκανε το ριμέικ του Sophie’s Choice σαν ταινία τρόμου. Το γιουχάισμα έρχεται».

Μεταξύ των αρνητικών σχολίων, τα πιο περιγραφικά που βρέθηκαν στο Twitter ήταν τα εξής:

“Δεν είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό μου αλλά μόλις εγκατέλειψα την αίθουσα προβολής της ταινίας του Λάνθιμου. Αυτό ή θα έκανα εμετό”

“Τρύπα αέρος στις Κάννες με την ταινία του Λάνθιμου, δήθεν διανοούμενης αλλά μάλλον φτηνιάρικου Εξορκιστή.”

Δεν έλειψαν πάντως και αυτοί που εντυπωσιάστηκαν από την ταινία:

 

“Όσο το ξανασκέφτομαι, τόσο περισσότερο θέλω να δω ξανά το #TheKillingOfASacredDeer για να εξερευνήσω καλύτερα τα νοήματακαι το στήσιμο του”

 

Δες ακόμη: Κάννες 2017: Διέκοψαν προβολή ταινίας στα πρώτα λεπτά – Γιατί την αποδοκίμασε το κοινό;

 

 

Φωτογραφίες: Associated Press

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;