Η
Όσο και αν μας αρέσει το σούσι, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε όταν το καταναλώνουμε!

Σύμφωνα με γιατρούς στην Βρετανία, η κατάποση ωμού και άψητου ψαριου΄μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους εξαιτίας τυχόν παρασίτων που μπορεί να περιέχουν.

Σε άρθρο τους στην British Medical Journal Case Reports οι γιατροί επισημαίνουν ότι η αυξημένη δημοτικότητα του σούσι στη Δύση ενδεχομένως να συνδέεται με την αύξηση παρασιτικών λοιμώξεων.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η υπόθεση ενός 32χρονου από τη Λισαβόνα που είχε παρασιτικές προνύμφες στα τοιχώματα του εντέρου του.

Ο άνδρας, στην συνέχεια, εμφάνισε στομαχόπονο, έκανε εμτεούς και είχε πυρετό για μια εβδομάδα μέχρι που μια εξέταση αίματος έδειξε ήπια φλεγμονή και ευαισθησία κάτω από τα πλευρά του.

Οι γιατροί υποψιάστηκαν πως ο νεαρός πρέπει να είχε πάθει ανισακίαση μόνο όταν τους είπε πως είχε καταναλώσει σούσι. Η ανισακίαση είναι λοίμωξη που προκαλείται από το παράσιτο Anisakis simlex μετά την κατανάλωση ωμών ψαριών και συγκεκριμένα όταν μολυσμένες προνύμφες περνούν στο έντερο κατά την κατάποση ωμού ή άψητου ψαριού ή καλαμαριών.

 

Από την ενδοσκοπική εξέταση που πραγματοποίησαν οι γιατροί, εντόπισαν ότι οι προνύμφες ενός παρασίτου που μοιάζει με σκουλήκι είχαν προσκολληθεί στην περιοχή ενός πρησμένου και φλεγμαίνοντος εντερικού τοιχώματος.

Τελικά, τις αφαίρεσαν με ένα ειδικό δίχτυ και ο ασθενής έγινε καλύτερα κατευθείαν.

Αν και ανέφεραν πως οι περισσότερες περιπτώσεις ανισακίασης μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στην Ιαπωνία, πρόσθεσαν πως έχουν αρχίσει να «εμφανίζονται όλο και συχνότερα σε δυτικές χώρες».

Τέλος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του βρετανικού ΕΣΥ, ο σολομός του Ατλαντικού και η θαλάσσια πέστροφα που ψαρεύεται στις θάλασσες ή σε ποτάμια της Βρετανίας επίσης θεωρούνται επικίνδυνες να έχουν μολυνθεί με κάποια είδη παρασίτων.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
90'
2 - 1
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
90'
2 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;