Παρκάρισμα στην Αθήνα - Σε ποιους δρόμους θα φας σίγουρα κλήση!
Η διαδικασία του παρκαρίσματος έχει γίνει παιχνίδι γάτας-ποντικιού για όσους δεν έχουν κάρτα κατοίκου στο κέντρο!

Αν είσαι από τους άτυχους που έχουν φάει κλήση στο κέντρο, δεν θα εκπλαγείς όταν μάθεις πως η Τοπική Αστυνομία κόβει περίπου 1.000 κλήσεις κάθε μέρα.

Σύμφωνα με  τα απολογιστικά στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων για τον μήνα Απρίλιο του 2017, σε σύνολο 32.607 κλήσεων, το 18% έχει να κάνει με αντικοινωνική στάθμευση και ειδικότερα, με παρκάρισμα σε ράμπες ΑΜΕΑ, σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια.

Το 58% των πινακίδων κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν τον Απρίλιο αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο.

Εννοείται πως κανείς δεν πτοήθηκε από το να παρκάρει σε ακατάλληλες τοποθεσίες και έτσι, η  Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας τοποθέτησε δαγκάνες σε 123 οχήματα τον Απρίλιο, τα οποία και απομακρύνθηκαν με γερανό.

Το 33% των δαγκανών αφορούσε στάθμευση σε πλατείες, το 32% σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, το 19% σε πεζοδρόμια, το 9% σε πεζόδρομους και το υπόλοιπο 7% σε άλλες παραβάσεις.

Οι οδοί με το μεγαλύτερο “σκορ”

Η “βασίλισσα” της παράνομης στάθμευσης για τον Απρίλιο αναδείχτηκε η Πατριάρχου Ιωακείμ με 240 κλήσεις και ύστερα ακολούθησε η Αγίου Μάρκου με 218, η Θεσσαλονίκης 156, η οδός Αμερικής με 139, η Ερμού με 90, η Μιλτιάδου με 88, η οδός Πεσμαζόγλου με 59, η Κανάρη με 50 και η πλατεία Φιλικής Εταιρίας με 40.

Οι μισές βεβαιώσεις παραβάσεων είχαν να κάνουν με  στάθμευση σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης (λευκή διαγράμμιση) χωρίς να καταβληθεί το απαιτούμενο ποσό ενώ σε θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) πάρκαρε παρανόμως το 18%.

 

«Ο αριθμός των κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα παραμένει κατά μέσον όρο κάθε χρόνο στα ίδια επίπεδα 30.000 – 35.000 κάθε μήνα. Το θέμα είναι ότι παρά τον αριθμό των κλήσεων και τα πρόστιμα που επιβάλλονται δεν υπάρχει συμμόρφωση από τους πολίτες», υπογράμμισε σε δημοσίευμα της  «Καθημερινής» ο Ανδρέας Βαρελάς, αντιδήμαρχος Αθηναίων.

Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά τα πρόστιμα δεν εισπράττονται. «Περίπου 40% όσων παίρνουν κλήση καταβάλλουν άμεσα το πρόστιμο», αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Περισσότερο καλοπληρωτές είναι οι ευκαιριακοί επισκέπτες του κέντρου της πόλης, κάποιοι που κατεβαίνουν από τα βόρεια προάστια για διασκέδαση. Οπως οι ίδιοι παραδέχονται την επόμενη ημέρα πληρώνοντας το πρόστιμο, αισθάνονται σαν να πάρκαραν σε πάρκινγκ. «Δεν είναι και πολύ ακριβή η κλήση τελικά», λένε συχνά.

Οι πολίτες οφείλουν να έχουν υπόψη τους πως, πλέον, να πετάξουν χωρίς δεύτερη σκέψη την κλήση που βρήκαν στο παρμπρίζ αυτοκινήτου τους.

«Μέσω των πινακίδων φθάνουμε στο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και το πρόστιμο βεβαιώνεται στην εφορία», εξηγεί ο κ. Βαρελάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;