Βγαίνω Βριλήσσια: The Volstead Neighborhood Speakeasy – To Στέκι

Από neolaia.gr Team 15 Μαΐου 2017

Αν πιστεύεις πως τα μαγαζιά με άποψη υπάρχουν μόνο από τη Μαβίλη και νοτιότερα, ένα από τα παραδείγματα προαστιακού μαγαζιού που θα καταρρίψει την άποψη σου αυτή, βρίσκεται στα Βριλήσσια και είναι το “The Volstead”.

Ένας χώρος που σε ταξιδεύει στην εποχή που το αλκοόλ ήταν παράνομο με την εφαρμογή του περιβόητου νόμου Volstead και η μουσική τζάζ έκανε την έκρηξή της μέσα στα περιβόητα speakeasy bars.

Οι φωτογραφίες εποχής των προγόνων των ιδιοκτητών και των πρωταγωνιστών της ποτοαπαγόρευσης, η πλουσιότατη κάβα του (μετρήσαμε περισσότερα από 50 διαφορετικά whiskies), το service και η μουσική συνθέτουν ότι πιο συγγενικό σε DNA μπαρ έχουμε βιώσει με αυτά του Halsted στο Chicago ή του Shoreditch στο Λονδίνο.

Και μετά τον απίθανο καφέ που δοκιμάσαμε – μας ρώτησαν εμμονικά τρεις φορές αν μας άρεσε – και τα classic Negroni, ακόμα αναρωτιόμασταν πιο είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό του μαγαζιού αυτού.

Καταλήξαμε ότι είναι αυτό που αναγράφεται σε ένα από τα τζάμια του μαγαζιού. Ένα ρητό του William Butler Yeats που λέει: «Δεν θα βρεις ξένους εδώ, μόνο φίλους που δεν έτυχε ακόμα να γνωριστούν».

Και πραγματικά, είναι φιλικό σαν το σαλόνι του κολλητού σου, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, δεν νιώθεις άβολα ακόμα και αν είσαι μόνος σου ενώ ταυτόχρονα συνυπάρχουν σε διπλανά τραπέζια στελέχη, φοιτητές, καλλιτέχνες, expatriates. Συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν όπως ο Edvard Grieg, o Buddy Guy, o Tom Waits, o Oscar Aleman, o Antonin Dvorak, ο Jobim & o Morrissey που μας συνόδευσαν μουσικά όλη την ώρα που βρισκόμαστε εκεί.

Ένα anti-mainstream στέκι, ένα στέκι αστικού πολιτισμού που θα έπρεπε να διαθέτει η κάθε γειτονιά.

   

 

Πού; Εθνικής Αντιστάσεως 32, Βριλήσσια
Τηλέφωνο: 210 68 57 237