Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη»
Διαβάστε όλες τις πληροφορίες!

Τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Δ.Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μετά από ετήσιο κύκλο σπουδών (πλήρης φοίτηση) ή από δύο ετήσιους κύκλους σπουδών (μερική φοίτηση). Η λήψη του διπλώματος προϋποθέτει την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση σε εννέα (9) μαθήματα και την εκπόνηση και επιτυχή εξέταση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (60 ECTS συνολικά). Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε τριάντα (30) άτομα.

Τα δίδακτρα του Δ.Π.Μ.Σ. ανέρχονται σε € 3.100 για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και σε € 3.400 για τους φοιτητές μερικής φοίτησης. Αναλυτικότερα,

α. Για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης, τα δίδακτρα καταβάλλονται ως εξής: € 1.450 για καθένα από τα δύο εξάμηνα και € 200 για την κατάθεση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

β. Για τους φοιτητές μερικής φοίτησης, τα δίδακτρα καταβάλλονται ως εξής: € 800 για καθένα από τα τέσσερα εξάμηνα μαθημάτων και € 200 για την κατάθεση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ανατρέξουν στον κανονισμό σπουδών του Δ.Π.Μ.Σ.

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτές υποψηφιότητες αποφοίτων (ή τελειόφοιτων, εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017) των Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Οικονομικών Επιστημών, Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Θετικών Επιστημών, Διεθνών Σπουδών, Επιστημών του Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών, Νομικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών αλλά και άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Η διαδικασία επιλογής βασίζεται στην αξιολόγηση των φακέλων υποψηφιότητας (με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η επαγγελματική εμπειρία, οι δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, η συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, η κατοχή άλλων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, η συνάφεια των προπτυχιακών σπουδών με το αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ.) καθώς και στην προφορική συνέντευξη. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017.

Δες περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα εδώ 

Οι φάκελοι υποψηφιότητας που θα ληφθούν υπόψη στη διαδικασία επιλογής θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και να περιλαμβάνουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση συμμετοχής στο Δ.Π.Μ.Σ. (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα).
  2. Βιογραφικό σημείωμα.
  3. Πίνακας επιλεγμένων βιογραφικών στοιχείων (διαθέσιμος στην ιστοσελίδα).
  4. Ευκρινές φωτοαντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος (με ακριβή βαθμό).
  5. Ευκρινές φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας.
  6. Βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου ή διπλώματος από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (για όσους προέρχονται από πανεπιστήμια του εξωτερικού).
  7. Ευκρινές φωτοαντίγραφο αποδεικτικού Αγγλικής γλώσσας. Το επίπεδο της γνώσης της Αγγλικής γλώσσας θα πρέπει να είναι αντίστοιχο τουλάχιστον με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Επιπέδου Β2. Από την υποχρέωση αυτή, εξαιρούνται οι κάτοχοι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών πανεπιστημίου της αλλοδαπής στην Αγγλική γλώσσα.

Οι φάκελοι υποψηφιότητας πρέπει να κατατεθούν στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. ή να αποσταλούν στην παρακάτω διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
ΔΠΜΣ «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη»
Πεδίον Άρεως, 38334 ΒΟΛΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα http://neka-master.uth.gr ή να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. (κα Στ. Βαφειάδου, τηλ. 24210-74444, fax 24210-74384, e-mail: neka-master@uth.gr).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;