Γενική Απεργία 17 Μαΐου 2017: Ποιοι απεργούν αναλυτικά!
Δείτε αναλυτικά τι ισχύει για την γενική απεργία στις 17 Μαΐου

Στις 17 Μαΐου 2017 ορίστηκε γενική απεργία. Το άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς με τα συνδικάτα που θα συμμετέχουν στη γενική απεργία.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία τόσο οι ναυτικοί, όσο και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαϊου.

Δείτε εδώ:  17 Μαΐου στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς – δείτε ποια και ποιες ώρες 
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την πλευρά της προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών για την ίδια ημέρα, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση. Επίσης στην απεργία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν και διάφοροι επιστημονικοί φορείς που πρόκειται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Μένει να οριστεί και ποια θα είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σημειώνεται ότι η απεργία πραγματοποιείται ενόψει της ψήφισης των μέτρων που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς και προκαλούν μειώσεις στις συντάξεις και αλλαγές προς το χειρότερο στις ομαδικές απολύσεις.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια». Το νέο μνημόνιο, σύμφωνα με την ΟΙΥΕ φέρνει και νέα μέτρα που χτυπούν τις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα: καταργείται το Υπουργικό βέτο που υπήρχε στις ομαδικές απολύσεις με σκοπό να αμβλύνονται οι κοινωνικές επιπτώσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να απολύουν μαζικά εργαζόμενους ελεύθερα και χωρίς καμία προέγκριση, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας θα εξετάζει εκ των υστέρων μόνο την τυπική νομιμότητα και όχι τις κοινωνικές συνέπειες οι ΣΣΕ δεν επανέρχονται, ούτε η κήρυξή τους ως υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες η Μεσολάβηση και η Διαιτησία (ΟΜΕΔ) θα μπουν ξανά στο στόχαστρο το απεργιακό δικαίωμα θα συρρικνωθεί.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Βγαίνουμε για άλλη μια φορά στο δρόμο ενάντια στην υπογραφή του 4ου μνημονίου, κατά όλων των μνημονίων, αναφέρει η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, στην οποία κάνει γνωστό ότι διεκδικεί: -ανάκτηση των απωλειών -δωρεάν δημοσιά υγειά του ΕΣΥ και της προνοίας-επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση-ένταξη στα ΒΑΕ. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στις 10.00 π.μ.» Η απεργιακή συγκέντρωση είναι καθορισμένη για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;