Δυο τεράστια χέρια αναδύονται από το κανάλι της Βενετίας - Ποιος είναι ο σκοπός του έργου;

Ο Lorenzo Quinn είναι ένα Ιταλός καλλιτέχνης που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο άγαλμα με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Το μοναδικό του έργο προοριζόταν για την 57η Διεθνή Έκθεση της Biennale.

Ο Quinn ενσωματώνει συχνά στην δουλειά του στοιχεία του ανθρώπινου σώματος, και το συγκεκριμένο project δεν απέχει από αυτό.

Με τίτλο “Support”, το έργο περιλαμβάνει δυο τεράστια χέρια που βγαίνουν από το κανάλι της Βενετίας και “στηρίζουν” το ξενοδοχείο Ca’ Sagredo. Πρόκειται για μια οπτική δήλωση πως οι άνθρωποι πρέπει να αναλάβουν δράση ενάντια στο φαινόμενο του θερμοκηπίου προτού να είναι αργά.

“Η Βενετία είναι μια πρωτεύουσα τέχνης που επιπλέει και έχει αποτελέσει έμπνευση για διάφορες κουλτούρες ανά τους αιώνες,” αναφέρει ο Lorenzo.

“Αλλά για να συνεχίσει να είναι, χρειάζεται την υποστήριξη της δικής μας αλλά και της μελλοντικής γενιάς, καθώς απειλείται από την κλιματική αλλαγή και την φθορά του χρόνου”.

Halcyon Gallery

 

Το “Support” δημιουργεί, αφενός, ελπίδα για παραμονή του κτιρίου πάνω από την επιδάνεια της θάλασσας, αφετέρου, φόβο καθώς υπογραμμίζει την λεπτότητα της κατάστασης.

“Ήθελα να δημιουργήσω αυτό που θεωρείται το πιο δύσκολο και απαιτητικό μέρος του ανθρώπινου σώματος,” είπε ο καλλιτέχνης. “Τα χέρια έχουν τόση δύναμη – έχουν την δύναμη να αγαπούν, να μισούν, να δημιουργούν, να καταστρέφουν.”

 

Lorenzo Quinn
Halcyon Gallery
Lorenzo Quinn

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
7'
33 - 29
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;