Είτε καπνίζεις περιστασιακά, είτε κανονικά το ίδιο πράγμα είναι! (Έρευνα)
Το γεγονός ότι μπορεί να το κάνεις μια φορά στο τόσο δεν σημαίνει πως είσαι ασφαλής!

Συμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, οι λεγόμενοι «κοινωνικοί καπνιστές», οι οποίοι καπνίζουν περιστασιακά, μόνο αν βγουν έξω, κτλ, αντιμετωπίζουν τους ίδιους δυνητικούς κινδύνους για καρδιοπάθεια με όσους καπνίζουν κάθε μέρα.

Οι ερευνητές που πραγματοποίησαν την δημοσίευση στο American Journal of Health Promotion, με επικεφαλής την Κέιτ Γκόλικ του Κολλεγίου Νοσηλευτικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 40.000 ενήλικες εκ των οποίων το 10% κάπνιζε μια φορά στο τόσο.

Η μελέτη συνέκρινε τις καπνιστικές συνήθειες κάθε συμμετέχοντα με τα επίπεδα χοληστερίνης και υπέρτασης που ενέχουν καρδιαγγειακούς κινδύνους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως, σε σχέση με τους μη καπνιστές, οι περιστασιακοί καπνιστές εμφάνιζαν υπερδιπλάσια πιθανότητα για αυξημένη αρτηριακή πίεση και 53% μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν αυξημένη χοληστερίνη.

 

Κοινώς, οι περιστασιακοί καπνιστές αντιμετωπίζουν την ίδια πιθανότητα για θέματα υγείας με τους κανονικούς καπνιστές.

«Αυτά τα ευρήματα παρέχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το κάπνισμα, ανεξάρτητα από τη συχνότητά του, είναι ένας ακόμη ισχυρότερος δείκτης καρδιαγγειακού κινδύνου από ό,τι θεωρείτο έως τώρα. Ακόμη και το κοινωνικό κάπνισμα είναι σημαντικός κίνδυνος για την καρδιαγγειακή υγεία. Καμία ποσότητα καπνίσματος δεν είναι ασφαλής» δήλωσε η Γκόλικ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;