4+1 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!
Μπορεί να χαιρόμαστε που "άνοιξε" ο καιρός αλλά δεν εκτιμάμε καθόλου τα κουνούπια!

Το καλοκαίρι έχει σχεδόν ξεκινήσει και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, σε σημείο που βγαίνεις αμέριμνη έξω και τα κουνούπια σε θερίζουν πριν πεις κύμινο.

Είχες ξεσυνηθίσει έτσι; Φα’τα τώρα.

Αντί να κάθεσαι να ξύνεσαι κάθε 5 λεπτά ή να χρησιμοποιείς χημικά αντικουνουπικά, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου με τον φυσικό τρόπο.

Κάθε ένα από τα παρακάτω φυτά διαθέτει μοναδικό άρωμα αλλά και τις αντικουνουπικές ιδιότητες που αναζητείς:

 

Βασιλικός

Ο βασιλικός δεν δίνει μόνο ιδιαίτερο άρωμα στα φαγητά αλλά μπορεί και να απωθεί τα κουνούπια. Ακόμη, αν τρίψεις νωπά φύλλα βασιλικού σε σημείο που σε έχει τσιμπήσει κουνούπι, μειώνεται η φαγούρα.
Γεράνι

Το γεράνι, πέραν από τις αντικουνουπικές του δυνατότητες, είναι ένα πολύχρωμο φυτό με χνουδωτή υφή που μπορεί να δώσει χρώμα ακόμη και στα πιο μουντά σκηνικά.

Λεβάντα

Το μοναδικό άρωμα της λεβάντας σε συνδυασμό με τις εντομοαπωθητικές της ικανότητες μπορεί να την κάνει το αγαπημένο σου φυτό. Ομορφιά, άρωμα, μηδέν κουνούπια.


Μελισσόχορτο

Η μυρωδιά του μελισσόχορτου είναι τόσο δυσάρεστη στα κουνούπια, και σε αρκετά άλλα έντομα, που θα χαρείς να το έχεις σπίτι σου. Επίσης, γίνεται εξαιρετικό συστατικό για αλοιφή εναντίον των τσιμπημάτων.

 

Λεμονοθύμαρο

Το ιδιαίτερο άρωμα του λεμονοθύμαρου απωθεί τα έντομα, ιδιαίτερα τα κουνούπια, αλλά προσελκύει τις μέλισσες. Αν δεν έχεις θέμα με αυτό, είναι η ιδανική προσθήκη στον κήπο σου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;