Έχεις απότομες ορέξεις για junk food; Υπάρχει εξήγηση για αυτό το φαινόμενο!
Και ναι, φταις εσύ.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή αλλά, τις περισσότερες φορές, είναι οι συνέπειες των πράξεων μας που φέρνουν το σώμα μας σε “δύσκολη θέση”. Εξηγούμε παρακάτω.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, η αίσθηση της πείνας που αισθάνεσαι ορισμένες φορές οφείλεται στις λίγες ώρες που πέρασες στο κρεβάτι σου το βράδυ. Αν δεν κοιμάσαι αρκετά, θα έχεις λιγούρες, τέλος.

Το Ινστιτούτο αναφέρει, συγκεκριμένα, πως  πάνω από το 1/3 των ενήλικων ατόμων κοιμάται λιγότερο από 7 ώρες, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως πολλά παιδιά και έφηβοι ακολουθούν το ίδιο κάνουν το ίδιο.

Βέβαια, επειδή μόλις κυλήσεις το spiral δεν έχει τέλος, οι επιπτώσεις του “κακού” ύπνου δεν δημιουργούν μόνο μαύρους κύκλους αλλά προκαλούν και εξασθενημένη μνήμη, έλλειψη απόδοσης, συγκέντρωσης, καλής διάθεσης  και μια ανεπανάληπτη τάση για “σαβούριασμα” κακών λιπαρών.

Το τελευταίο είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι καθώς, από ότι φαίνεται, το σώμα μας “ζητάει” ανθυγιεινές τροφές, όχι γιατί θέλει ενέργεια αλλά γιατί η έλλειψη ύπνου αυξάνει την ευαισθησία του μυαλού στις μυρωδιές των φαγητών.

Η Φαρμακευτική Σχολή στο πανεπιστήμιο Feinberg του Σικάγου έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω στοιχεία με πείραμα στο οποίο τα άτομα που είχαν κοιμηθεί 4 ώρες λιγότερο μύριζαν πιο έντονα τις πατάτες τηγανητές και τα ντόνατς σε σχέση με όσους είχαν κοιμηθεί αρκετά.

Το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την όσφρηση γίνεται πιο ευερέθιστο σε συνθήκες κούρασης και έτσι, θέλει να καταναλώσεις ό,τι βρεις μπροστά σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;