Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε, τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν κρύβουν τους καρδιαγγειακούς κινδύνους για τους οποίους φοβούνται συνήθως οι καταναλωτές.
Η μελέτη, η οποία περιλαμβάνει μετα-ανάλυση προηγούμενων ερευνών, υποστηρίζει πως ακόμη και τα πλήρη προϊόντα δεν αυξάνουν την απειλή για την καρδιά και τα αγγεία.
Τα γαλακτοκομικά λειτουργούν ουδέτερα στην ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με τη νέα έρευνα. Ούτε ωφελούν, ούτε βλάπτουν.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι ερευνητές από τη Βρετανία, τη Δανία και την Ολλανδία, με επικεφαλής τον Τζινγκ Γκούο του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, που έκαναν τη δημοσίευση στο European Journal of Epidemiology, μελέτησαν στοιχεία από 29 έρευνες, που αφορούσαν συνολικά περίπου 939.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο και έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 35 χρόνια.
Η μελέτη κατέληξε πως «δεν βρέθηκαν συσχετίσεις ανάμεσα στην κατανάλωση γάλατος και γαλακτοκομικών προϊόντων με κανονικά ή χαμηλά λιπαρά και στην καρδιαγγειακή υγεία των ανθρώπων ή στη θνησιμότητά τους».
«Αν και υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να είναι κακά για την υγεία, η έρευνά μας δείχνει ότι αυτό είναι λάθος» ανέφερε ο καθηγητής Ίαν Γκίβενς του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών γαλακτοκομικών μπορεί όντως να δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά