Πόσο καλό είναι το να καταναλώνουμε γαλακτοκομικά; Οι επιστήμονες απαντούν
Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση γαλακτοκομικών;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε, τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν κρύβουν τους καρδιαγγειακούς κινδύνους για τους οποίους φοβούνται συνήθως οι καταναλωτές.

Η μελέτη, η οποία περιλαμβάνει  μετα-ανάλυση προηγούμενων ερευνών, υποστηρίζει πως ακόμη και τα πλήρη προϊόντα δεν αυξάνουν την απειλή για την καρδιά και τα αγγεία.

Τα γαλακτοκομικά λειτουργούν ουδέτερα στην ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με τη νέα έρευνα. Ούτε ωφελούν, ούτε βλάπτουν.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ερευνητές από τη Βρετανία, τη Δανία και την Ολλανδία, με επικεφαλής τον Τζινγκ Γκούο του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, που έκαναν τη δημοσίευση στο  European Journal of Epidemiology,  μελέτησαν στοιχεία από 29 έρευνες, που αφορούσαν συνολικά περίπου 939.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο και έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 35 χρόνια.

Η μελέτη κατέληξε πως «δεν βρέθηκαν συσχετίσεις ανάμεσα στην κατανάλωση γάλατος και γαλακτοκομικών προϊόντων με κανονικά ή χαμηλά λιπαρά και στην καρδιαγγειακή υγεία των ανθρώπων ή στη θνησιμότητά τους».


«Αν και υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να είναι κακά για την υγεία, η έρευνά μας δείχνει ότι αυτό είναι λάθος» ανέφερε ο καθηγητής Ίαν Γκίβενς του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών γαλακτοκομικών μπορεί όντως να δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;