Blade Runner 2049: Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής!
"I want to ask you some questions," λέει ο Ryan Gosling στον Harrison Ford στο trailer του Blade Runner 2049 και εμείς ήδη βαράμε παλαμάκια!

Η ταινία που καθήλωσε τα πλήθη το μακρινό 1982 επιστρέφει μερικές δεκαετίες καθηλώνοντας το κοινό με τις ίδιες απορίες: Τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι; Τι σημαίνει το να είσαι άνθρωπος;

Το πρώτο trailer μεταφέρει τον θεατή πίσω στον φουτουριστικό Los Angeles – όπως το έχει αποθανατίσει ο μεγάλος Roger Deakins – την ώρα που ο Officer K προσπαθεί να βρει την απάντηση σε ένα μυστήριο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο μεταξύ των ανθρώπων και των απομιμήσεων τους.

Το trailer του Blade Runner 2049 ξεκινά με τον ασημένιο χαρακτήρα του Jared Leto, Wallace, να γονατίζει στην γλοιώδη άκρη του καναλιού που παράγει τα “αντίγραφα”. “Κάθε πολιτισμός χτίστηκε πάνω στις πλάτες ενός αναλώσιμου εργατικού δυναμικού”, λέει σε έναν νεογέννητο που αναπτύσσεται. “Αλλά μπορώ να φτιάξω μόνο τόσα. Χρόνια Πολλά.”

Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος του Officer K, τον οποίο παίζει ο Robin Wright, αναλύει τη βασική προϋπόθεση του blade running: “Υπάρχει μια τάξη στα πράγματα. Αυτό ακριβώς είναι που κάνουμε εδώ: Διατηρούμε την τάξη. Ο κόσμος είναι χτισμένος πάνω σε έναν τοίχο που χωρίζει τα είδη μεταξύ τους. Αν πεις σε κάθε πλευρά πώς δεν υπάρχει τοίχος, θα έχεις πόλεμο. ”

Σύμφωνα με τη σύνοψη της ταινίας, ο Officer K “ξεθάβει ένα ξεχασμένο μυστικό, το οποίο έχει την ικανότητα να παραδώσει ό,τι έχει μείνει από την κοινωνία στο χάος. Η ανακάλυψη του τον οδηγεί στην αναζήτηση του Rick Deckard, ενός πρώην blade runner που αγνοείται εδώ και 30 χρόνια.

Το αποκορύφωμα έρχεται όταν ο Officer K τελικά βρίσκει τον Deckard, ο οποίος κρύβεται για άγνωστους λόγους. “Είσαι αστυνομικός. Έκανα την δουλειά αυτή κάποτε. Ήμουν καλός” του λέει ο Deckard ενώ τον σημαδεύει με το όπλο του.

Ο K του απαντά πως θέλει να τον ρωτήσει ορισμένα πράγματα, κάτι που θυμίζει στους θαυμαστές της ταινίας το Voight-Kampff test, που χρησιμοποιούνταν μεταξύ blade runners για να καταλάβουν αν κάποιος είναι μηχανή ή άνθρωπος.

Αν και δεν γνωρίζουμε γιατί ο Κ ψάχνει τον Deckard, υποθέτουμε πως θα συμβάλλει στην επίλυση του παζλ της ταινίας.

 

Οι φήμες λένε πως το sequel του Blade Runner θα απαντήσει επιτέλους στο ερώτημα εάν ο Deckard είναι “ανδροειδές” ή όχι αλλά πως θα συνεχίσει να βασανίζει τους θεατές με το ίδιο ερώτημα όσον αφορά τον Officer K.

“Η ιστορία σου δεν έχει τελειώσει ακόμη. Υπάρχει μια τελευταία σελίδα” ακούγεται να λένε στον K την ώρα που κοιτάει ένα ανοιχτό βιβλίο από το οποίο λείπουν σελίδες.

Οι ηθοποιοί μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να απαντήσουν στην ερώτηση που βασανίζει τους fans της ταινίας εδώ και χρόνια: Αν ο Deckard είναι ανδροειδές ή όχι.

Βέβαια, το ότι ο χαρακτήρας γερνάει κανονικά μάλλον είναι σημάδι πως είναι άνθρωπος.

Φανταζόμαστε πώς θα φανεί!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;