Παιδεία: Ποια πτυχία θα θεωρούνται μεταπτυχιακά

Από neolaia.gr Team 8 Μαΐου 2017

Tο νομοσχέδιο αναμένεται σύμφωνα να προβλέψει την εξίσωση, ως ισοδύναμων με μεταπτυχιακά, των πτυχίων τμημάτων ή σχολών με θετικό-εφαρμοσμένο προσανατολισμό.

Η εν λόγω διάταξη κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες θα αφορά τα Πολυτεχνεία και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αλλά και τις Ιατρικές Σχολές – πανεπιστημιακές σχολές πενταετούς και εξαετούς φοίτησης δηλαδή. Κάτι ανάλογο είχε συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου τον περασμένο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισοδυναμία με πτυχία Masters θα ισχύει μόνο για τα τμήματα ή τις σχολές οι οποίες – κατά την κρίση της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση – πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Προσφέρουν σπουδές γνωστικού αντικειμένου με θετικό-εφαρμοσμένο προσανατολισμό. – Εχουν πρόγραμμα ενιαίας και αδιάσπαστης πενταετούς ή εξαετούς φοίτησης.
– Διαθέτουν επαρκή σε εύρος και λογική διάρθρωση μαθήματα, που καλύπτουν ολόκληρο το εύρος του σχετικού γνωστικού αντικειμένου, περιλαμβανομένων και επαρκών μαθημάτων εμβάθυνσης (προχωρημένου επιπέδου) διαρκείας δύο τουλάχιστον εξαμήνων.
– Προβλέπουν την υποχρεωτική εκπόνηση ερευνητικού χαρακτήρα διπλωματικής εργασίας, εντός ενός εξαμήνου κατ’ ελάχιστον.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486