Παιδεία: Ποια πτυχία θα θεωρούνται μεταπτυχιακά
Tο νομοσχέδιο αναμένεται σύμφωνα να προβλέψει την εξίσωση, ως ισοδύναμων με μεταπτυχιακά, των πτυχίων τμημάτων ή σχολών με θετικό-εφαρμοσμένο προσανατολισμό.

Η εν λόγω διάταξη κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες θα αφορά τα Πολυτεχνεία και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αλλά και τις Ιατρικές Σχολές – πανεπιστημιακές σχολές πενταετούς και εξαετούς φοίτησης δηλαδή. Κάτι ανάλογο είχε συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου τον περασμένο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισοδυναμία με πτυχία Masters θα ισχύει μόνο για τα τμήματα ή τις σχολές οι οποίες – κατά την κρίση της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση – πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Προσφέρουν σπουδές γνωστικού αντικειμένου με θετικό-εφαρμοσμένο προσανατολισμό. – Εχουν πρόγραμμα ενιαίας και αδιάσπαστης πενταετούς ή εξαετούς φοίτησης.
– Διαθέτουν επαρκή σε εύρος και λογική διάρθρωση μαθήματα, που καλύπτουν ολόκληρο το εύρος του σχετικού γνωστικού αντικειμένου, περιλαμβανομένων και επαρκών μαθημάτων εμβάθυνσης (προχωρημένου επιπέδου) διαρκείας δύο τουλάχιστον εξαμήνων.
– Προβλέπουν την υποχρεωτική εκπόνηση ερευνητικού χαρακτήρα διπλωματικής εργασίας, εντός ενός εξαμήνου κατ’ ελάχιστον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
FT
3 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
0'
91 - 95
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
0'
35 - 44
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;