Νέο Πρόγραμμα εργασίας και επίδομα για 150.000 άνεργους

Από neolaia.gr Team 8 Μαΐου 2017

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου

Στο νέο πρόγραμμα για 150.000 ανέργους αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, από την Κοζάνη που επισκέφτηκε χθες. Το νέο πρόγραμμα θα τρέξει σε τρεις φάσεις και αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του 2017.

Πρόκειται για πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης που βασίζεται στην κοινωφελή εργασία αλλά θα ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα. Σε πρώτη φάση θα συμπεριλάβει 55.000 νέους ανέργους, απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε εργασίες με βάση τα τυπικά προσόντα, 25.000 μακροχρόνια ανέργους και οι υπόλοιποι 70.000 άνεργοι στην κοινωφελή εργασία. Η επιδότηση απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα θα περιλαμβάνει κατώτατο μισθό με ασφαλιστικές.

Δείτε εδώ περισσότερα προγράμματα ανεργίας!

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης το πρώτο κύμα των εργαζομένων μετά την οκτάμηνη απασχόλησή του, το επίδομα ανεργίας που θα λαμβάνει για ένα έτος θα χρησιμοποιηθεί ως επίδομα απασχόλησης ώστε ο απασχολούμενος να συνεχίσει να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό θα συνεχιστεί σε τρεις φάσεις εκτιμώντας ότι θα συμβάλλει τόσο στην δημιουργία εμμέσων θέσεων εργασίας όσο και με τις εισφορές στην βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Πηγή: diorismos.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486