The Grand Budapest Hotel: Μια κωμωδία διαφορετική από τις υπόλοιπες!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου, ξεκινάμε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τις καλύτερες κωμωδίες που έχουμε δει!

Αν έχεις αδυναμία στο χιούμορ, όποιο είδος και αν είναι, υπάρχουν ορισμένες κινηματογραφικές δημιουργίες που δεν πρέπει να ξεφύγουν από την ταινιοθήκη σου (ή τον σκληρό σου δίσκο).

Ξεκινώντας το αφιέρωμα για τις καλύτερες κωμωδίες που έχουμε δει, δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για οποιαδήποτε άλλη ταινία από το “The Grand Budapest Hotel”.

Η συγκεκριμένη ταινία χαρακτηρίζεται από έναν μοναδικό συνδυασμό χιούμορ, κωμικών καταστάσεων αλλά και μιας ελαφράς μελαγχολίας.

Η υπόθεση ακολουθεί τις περιπέτειες του Gustave H, ενός θρυλικού υπαλλήλου σε ένα διάσημο ξενοδοχείο στην πλασματική Δημοκρατία της Zubrowka. Την ιστορία μας, η οποία λαμβάνει τόπο μεταξύ των δυο Παγκοσμίων Πολέμων, την διηγείται ο Zero Moustafa, ένα αγόρι που δούλευε ως βοηθός του Gustave τότε και σταδιακά έγινε ο πιο καλός του φίλος.

Το “The Grand Budapest Hotel” δεν χρησιμοποιεί την κλασική μέθοδο αφήγησης της υπόθεσης. Όλο του το υλικό διατρέχεται από το μοναδικό στυλ του σκηνοθέτη του σκηνοθέτη, Wes Anderson, τις λεπτομερώς σχεδιασμένες λήψεις και τις ακριβείς και περιορισμένες κινήσεις τις κάμερας.

 

Ο σκηνοθέτης φαίνεται πως ακολουθεί το ένστικτο του στην συγκεκριμένη ταινία…και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Ο κύριος Gustave είναι ηψηλόβαθμος υπάλληλος στο ξενοδοχείο και προσπαθεί να μάθει στον νεαρό Zero την τέχνη του να καταλαβαίνει τι θέλει ο πελάτης, προτού καν το θελήσει. Επίσης, φοράει μια μόνο κολώνια, με το όνομα “Eau de Panache” και είναι ένας αθεράπευτος ζιγκολό…με προτίμηση στις μεγάλες κυρίες.

Όταν μια από τις ερωμένες του πεθαίνει απότομα, αφήνοντας του έναν περίεργο πίνακα, ο Gustave αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τον διαβολικό γιο της πλούσιας θανούσας. Η επιθυμία του γιου να εξαφανίσει τον Gustave ξεκινά ένα κυνηγητό που μόνο κωμικό μπορεί να είναι, σε μια Ευρώπη όπου σταδιακά εμφανίζονται στοιχεία μιας φασιστικής δύναμης που έρχεται να επιβάλει την εξουσία της.

Αν δεν το έχεις δει, σου συστήνουμε να μπει στο “to-watch list” σου άμεσα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΗΜ
50 - 42
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;