Πανελλήνιες 2017: Εκτιμήσεις για τις στρατιωτικές σχολές!

Από neolaia.gr Team 5 Μαΐου 2017

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφορικά με τον αριθμό των φετινών εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές μέσω των Πανελληνίων 2017, οι βάσεις στις εν λόγω σχολές αναμένεται να αυξηθούν. 

Αναλυτικότερα, αύξηση στη βάση της Στρατιωτικής Ψυχολογίας αναμένεται να φέρει η μείωση των θέσεων των σπουδαστών από έξι πέρσι σε δύο φέτος. Ενδεικτικό είναι ότι πέρσι με στις Πανελλήνιες η σχολή είχε βάση τα 19.043 μόρια. Πιθανή αύξηση στις βάσεις 2017 θα φέρει και η μείωση κατά μία θέση στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία πέρσι έφτασε τα 19.088 μόρια, περισσότερα και από την Ιατρική Αθηνών. Στρατιωτικές Σχολές 2017

Δες περισσότερες πληροφορίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις εδώ

Αντίθετα, αυξημένοι θα είναι οι φετινοί φοιτητές του Στρατολογικού και του Οικονομικού κατά 10 και 9 θέσεις αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερος κατά 5 σπουδαστές είναι ο αριθμός των θέσεων στη σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Στρατιωτικές Σχολές 2017 – Τι ισχύει για τα δικαιολογητικά

Αν θες να μαθαίνεις όλα τα νέα για πανελλήνιες εξετάσεις τότε κάνε like στη σελίδα μας !

Μέχρι την Παρασκευή 19 Μαΐου θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν υποβάλει την αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ενώ οι Ελληνες του εξωτερικού έχουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως φέτος για πρώτη φορά θα δεχτεί φοιτητές και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), καθώς από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 παύει η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών και τη Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων, οι οποίες τα τελευταία 2 χρόνια δεν δέχτηκαν φοιτητές.

Τέλος, επισημαίνεται πως οι εν λόγω στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές όπως και οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού δεν θα δεχτούν υποψηφίους από τις Επαναληπτικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.