Ένας 18χρονος δημιούργησε σουτιέν που εντοπίζει τον καρκίνο του μαστού!
Η σημασία της συγκεκριμένης εφεύρεσης έγκειται αποκλειστικά έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας!

Ο καρκίνος του μαστού, εάν εντοπιστεί έγκαιρα, έχει ποσοστό ίασης που φτάνει μέχρι και το 100%. Ωστόσο, πολλές γυναίκες ξεχνούν να κάνουν εξετάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να τους σώσουν την ζωή σε μια τέτοια περίπτωση.

Ο Ζούλιαν Ριος Καντού είναι ένας 18χρονος μαθητής από το Μεξικό που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σουτιέν που θα εντοπίζει τον καρκίνο του μαστού εγκαίρως όταν η μητέρα του νόσησε από την ασθένεια και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Ο Καντού, τότε, ‘επιστράτευσε’ τρεις φίλους του και συγκρότησαν την εταιρεία Higia Technologies, η οποία προωθεί την ιδέα της προσθήκης τεχνολογίας σε ένα εσώρουχο που οι περισσότερες γυναίκες φορούν καθημερινά, το σουτιέν.

Η δημιουργία τους ονομάστηκε «EVA» και χρησιμοποιεί περίπου 200 βιοαισθητήρες που χαρτογραφούν την επιφάνεια του στήθους και αναζητούν πιθανές αλλαγές θερμοκρασίας, μεγέθους και βάρους.

Hoy es una de los días más importantes en la historia de Higia. #GoHigia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julián Ríos Cantú (@julianrioscantu) στις

Η χαρτογράφηση και ο εντοπισμός των αλλαγών στο μέγεθος και το βάρος είναι ο στόχος των περισσότερων αυτο-εξετάσεων του μαστού.

Η λειτουργία του αισθητήρα θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Καντού, αφορά στην ανάλυση περιοχών υπερβολικής αγγειοποίησης αναζητώντας την αυξημένη ροή αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Μια τέτοια ροή αίματος θα μπορούσε σύμφωνα με το νεαρό ερευνητή, να τροφοδοτεί έναν όγκο.

Η ιδέα του Καντού του εξασφάλισε το βραβείο αξίας 20.000 δολαρίων στον παγκόσμιο διαγωνισμό Student Entrepreneur Awards (GSEA).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;