Γιατί οι άντρες αρνούνται να παραδεχτούν τα λάθη τους; Οι επιστήμονες απαντούν!
Ξέρει πως έχεις δίκιο αλλά αρνείται να το παραδεχτεί! Γιατί συμβαίνει αυτό;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνδρες είναι ανίκανοι να παραδεχτούν το λάθος τους και να ζητήσουν συγγνώμη; Όπως φαίνεται, η αιτία πίσω από αυτό το φαινόμενο είναι κοινή στο φύλο και εξηγείται επιστημονικά.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα ερευνητών στο Caltech του Αμερικανικού Western University, οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης τείνουν να πιστεύουν πως έχουν δίκιο, ακόμη και όταν είναι προφανές πως δεν έχουν.

“Αυτό που βρήκαμε μέσω της έρευνας είναι πως όσοι από τους 243 άντρες συμμετέχοντες είχαν αυξημένη τεστοστερόνη ήταν πιο γρήγοροι στη λήψη αποφάσεων και πιο επιρρεπείς σε λάθος αποφάσεις. Η τεστοστερόνη είτε αναστέλλει τη διαδικασία του διανοητικού ελέγχου είτε αυξάνει την ενστικτώδη αίσθηση του ότι έχουμε σίγουρα δίκιο” λέει ο καθηγητής Colin Camerer.

Στην συνέχεια προσθέτει πως η τεστοστερόνη αυξάνει την αυτοπεποίθηση στους ανθρώπους.

“Όταν έχεις αυτοπεποίθηση αισθάνεσαι πιο εύκολα ότι έχεις δίκιο και δεν αμφιβάλλεις τόσο ώστε να διορθώσεις τα λάθη σου”, συμπληρώνει ο κύριος Camerer και σου κάνει την καρδιά περιβόλι.

Για να το πούμε απλά και συγκροτημένα, λοιπόν, τα άτομα που εμφανίζουν αυξημένη τεστοστερόνη όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το άδικο τους, αλλά έχουν και τάση προς αυτό ενώ ταυτόχρονα, παίζει να μην το κάνουν και συνειδητά, πράγμα που το κάνει ακόμη πιο δύσκολο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;