Ο ένας λόγος που αρκεί για να ξεκινήσεις να κάνεις ποδήλατο άμεσα!
Τώρα που ανοίγει ο καιρός, άφησε το αυτοκίνητο στο σπίτι και χρησιμοποίησε το ποδήλατο σου για να πας όπου είναι!

Μπορεί το ποδήλατο να μην είναι η ασφαλέστερη επιλογή για κάποιον που κινείται στην πόλη, καθώς υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί εάν δεν προσέχει, όμως, τα οφέλη του για την υγεία είναι αρκετά σημαντικά ώστε να μας περάσουν απαρατήρητα.

Οι διαδρομές με το ποδήλατο βελτιώνουν το μυοσκελετικό, το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και την ψυχολογία αλλά και καταπολεμούν τις αϋπνίες και μειώνουν το σωματικό βάρος.

 

Το ποδήλατο, όμως, , μειώνει άλλον έναν σημαντικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με δύο νέες μελέτες, μισή ώρα ποδήλατο την ημέρα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για έμφραγμα και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως τα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία είναι σημαντικά ακόμη και για όποιον αρχίσει το ποδήλατο στα 50 ή τα 60.

Ακόμη, όσοι άρχισαν να κάνουν ποδήλατο κατά την πρώτη πενταετία της μελέτης είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιοπάθεια, σε σχέση με όσους δεν το ξεκίνησαν ποτέ.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν τόσο φορτωμένο πρόγραμμα ώστε δυσκολεύονται να βρουν λίγη ώρα για άσκηση, η οποία έχει ζωτική σημασία για την υγεία. Η χρήση ποδηλάτου ως μέσου μαζικής μεταφοράς επιλύει το πρόβλημα και παρέχει σημαντικά καρδιαγγειακά οφέλη, είπε ο δρ Άντερες Γκρέντβεντ, από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
9'
70 - 66
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
5'
16 - 11
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;