Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2017 ζωδίων 1 – 8 Μαΐου: Σε νέο κύκλο δράσης!

 

Από την Λίλιαν Σίμου

Μία ενδιαφέρουσα εβδομάδα, είναι η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, αφού ξεκινά με την Πρωτομαγιά, προσδιορίζοντας  πολλά θετικά και αισιόδοξα μηνύματα, μετά από έναν βαρύ χειμώνα και μία δύσκολη ανοιξιάτικη περίοδο, που προηγήθηκαν…

Κατ’ αρχήν, έχουμε την δράση να αναπτύσσεται με τον Άρη στους Διδύμους , προς πολλές και ποικίλες κατευθύνσεις. Ο Άρης στο ζώδιο αυτό βοηθά να ανακαλύψουμε ιδέες, τρόπους, μέσα για να επικοινωνήσουμε δραστικά, δυναμικά, άμεσα.

Το ευέλικτο ζώδιο των Διδύμων  αναπτύσσει καλύτερα τις ευκαιρίες, καθώς οι ιδέες προσδίδουν κίνητρο για κινητοποίηση και δράση τελικά.

Η έκφραση τονίζεται και μπορεί να φανούμε εύγλωττοι, αλλά και καυστικοί, καίριοι στον λόγο μας και απόλυτοι κάποιες φορές στην ιδεολογία μας. Ωστόσο η αντίληψη είναι γρήγορη, η σκέψη πολύμορφη και ενδιαφέρουσα.

Με δεξιοτεχνία και εύστοχες παρατηρήσεις, προωθούμε το έργο μας, αξιοποιούμε τα ταλέντα μας, γινόμαστε ανταγωνιστικοί.

Και μην ξεχνάμε, πως σε είκοσι μέρες, θα έχουμε την είσοδο του Ήλιου στους Διδύμους, να ενδυναμώσει την θέληση και την αποφασιστικότητά μας.

Δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό της εβδομάδας, είναι η επιστροφή της Αφροδίτης στο ζώδιο του Κριού , ορθόδρομη πλέον, το διανύει για τρίτη και τελευταία φορά, φέτος.

Οι αξίες μας είναι κινητήριος δύναμη, αλλά παράλληλα είναι και μία παρακίνηση για να διείσδυση, πρωτοβουλίες, συνεργασίες, εκδήλωση της λίμπιντο και της δημιουργικής μας δύναμης.

Η χαλαρή διάθεση των Ιχθύων, που άφησε το όνειρο να ξεδιπλωθεί και να βιώσουμε τελικά απομυθοποίηση, έφυγε οριστικά για φέτος.

Η αδράνεια απομακρύνεται, η επιθυμία για ένα όραμα που θα φλογίζει την καρδιά και θα μας εμπνέει, ενισχύεται.

Οι σχέσεις δοκιμάστηκαν και πλέον αποτιμώνται  σε αντοχή και αξία.

Αυτές που θα παραμείνουν ως τις αρχές Ιουνίου, έχουν δώσει δείγματα γραφής για την ποιότητα και κατανοούμε πως είναι ξεχωριστές και μοναδικές!

Όλα αυτά, θα φέρουν στο φως την ουσία της ζωής, θα προσδώσουν φλόγα, ενθουσιασμό και ένταση στη ζωή μας.

Θα πάρουμε πρωτοβουλίες που αφορούν τα συναισθήματα αλλά και τις οικονομικές συναλλαγές.

Καλό θα ήταν όμως, να περιμένουμε μετά τις 4 του μηνός. Κι αυτό γιατί ο Ερμής είναι ακόμη ανάδρομος ως την 3η Μαΐου και σε στάση, την 4η Μαΐου.

Ο Ερμής είναι στον Κριό, σε σύνοδο με τον Ουρανό και σε ένα ευεργετικό τρίγωνο προς τον Κρόνο, διάρκειας αρκετών ημερών. Σκέψεις και απολογισμός για ιδέες και αποφάσεις που δεν ευδοκίμησαν, θα είναι το κύριο μέλημά μας. Η ορθή του πορεία ξεκινά ουσιαστικά από την 5η Μαΐου και θα μας προσδώσει χαρά, ικανοποίηση, ανάταση και ρύθμιση εκκρεμοτήτων.

Με την ορθοδρόμηση του Ερμή αυτή την εβδομάδα, τελειώνει η μακρά και δύσκολη περίοδος από τις αρχές του έτους.

Θα αρχίσει να προσφέρεται έδαφος για εξέλιξη στη ζωή μας, σε προσωπικό, επαγγελματικό και φυσικό πεδίο.

Ο Μάιος που μόλις ξεκίνησε την πορεία του, είναι ο μήνας των ευεργετικών αλλαγών, με εκπλήξεις ευχάριστες, στις οποίες θα αναφερθούμε την κατάλληλη εποχή.

Σημαντικό σημείο να σταθούμε για τις προβλέψεις της εβδομάδας, είναι η πορεία της Αφροδίτης στον Κριό  και του Άρη στους Διδύμους

Κριός με την Αφροδίτη στον Κριό

 

Το ένστικτο δημιουργεί εξάρσεις και συγκινήσεις που εναλλάσσονται ανάλογα με τις αποφάσεις και τις σκέψεις της στιγμής. Άλλοτε ευχάριστες εντυπώσεις, άλλοτε απογοήτευση, είναι αυτά που σας χαρακτηρίζουν τις μέρες που κυλούν. Η φύση σας ακμάζει και αναπτύσσεται αυτή την εποχή, αλλά είναι μία παρόρμηση που δεν μπορείτε συχνά να ελέγχετε.

Οι τάσεις και οι ροπές σας, ανάλογα με τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη σας, είναι σε νέο κύκλο έκφρασης και θέλετε να δημιουργήσουμε ή να βιώσετε έντονα τη ζωή. Ωστόσο, η βοήθεια θα έρθει μόνο αν αποφασίσετε τι θέλετε πραγματικά, βάση όσων έχουν ήδη συμβεί.

Οι αξίες σας είναι ίσως πιο αληθινές από πριν. Η παραγωγική σας δύναμη ανθίζει ανάλογα με το βάρος που θα δώσετε στα γήινα και απτά γύρω σας. Ζητήστε αποδείξεις της αγάπης και της αφοσίωσης των άλλων. Αλλά παράλληλα, επιδιώξτε να είστε σαφείς με την εξωτερική σας εικόνα. Δυναμικά, αλλά με σταθερούς ρυθμούς, οργανώστε το αύριο, σύμφωνα με τις προσωπικές σας εκτιμήσεις.

Ταύρος με την Αφροδίτη στον Κριό

Επιδιώκοντας να αντιληφθείτε τα «θέλω» σας, είστε στην καλύτερη περίοδο αυτή τη στιγμή. Επομένως, επίμονα και σταθερά, ας παραμείνετε στις προσωπικές σας εκτιμήσεις και ας δώσετε το στίγμα της φιλοσοφίας σας. Σταδιακά θα έχετε μεγαλύτερη επιρροή στους άλλους, αφού με τη σειρά σας θα γνωρίζετε πλέον και θα αναγνωρίζετε αυτό που ζητάτε. Έχετε ένστικτο που μπορεί να σας καθοδηγήσει ουσιαστικά και σταθερά.

Καθώς η περίοδος χάριτος για σας έχει τελειώσει, θα πρέπει από τώρα να βρείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο. Αλλά οι πιέσεις για να αναλάβετε δράση ως τώρα, δεν είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα. Συνεπώς, μην χάνετε άλλο χρόνο.

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ηλιακού σας ζωδίου, δυναμιτίζει τις ισορροπίες. Αγωνιάτε και θέλετε ένα κρυφό όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Σας λείπει όμως η αποφασιστικότητα και αυτή την εποχή, την αποκτάτε. Θα πρέπει να επιμείνετε πεισματικά, διατηρώντας την φλόγα για το όνειρό σας, ζωντανή!

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ηλιακού σας ζωδίου, δυναμιτίζει τις ισορροπίες. Αγωνιάτε και θέλετε ένα κρυφό όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Σας λείπει όμως η αποφασιστικότητα και αυτή την εποχή, την αποκτάτε. Θα πρέπει να επιμείνετε πεισματικά, διατηρώντας την φλόγα για το όνειρό σας, ζωντανή!

Δίδυμοι με την Αφροδίτη στον Κριό

Δίχως μία νέα αρχή στην αισθηματική σας ζωή, αισθάνεστε να βρίσκεστε κάπου στο κενό. Είστε δημοφιλείς και θα ήταν καλό να βρίσκεστε διαρκώς με άλλους ανθρώπους. Θα καλλιεργήσετε γνωριμίες, θα είστε όλο και περισσότερο αρεστοί και σίγουρα θα υπάρχουν προσωπικές και ερωτικές επιτυχίες. Ωστόσο, το πρόβλημα με σας είναι πως δεν έχετε διάρκεια σε ό,τι αναλαμβάνετε.

Για κάποιους λόγους θα ήταν σωστό να είστε χαλαροί, αλλά για να γίνετε αποτελεσματικοί, με κόπο ίσως, θα πρέπει να επιμείνετε και να εστιαστείτε στους κρυφούς σας πόθους. Οι επιθυμίες αυτές, θα γίνουν το αντίβαρο στην εξισορρόπηση που επιδιώκετε.

Οι προσδοκίες σας είναι αυτές που σας δίνουν πολλά ερεθίσματα, αλλά και μαγνητίζουν ιδέες και ανθρώπους να έρθουν κοντά σας. Παρ’ όλ’ αυτά, είστε λιγότερο αποτελεσματικοί καθώς η διάθεση αλλάζει. Σκεφθείτε με πείσμα, οραματιστείτε σταθερά κάτι και σίγουρα θα το κερδίσετε!

Καρκίνος με την Αφροδίτη στον Κριό

Οι μέρες αυτές γίνονται ακόμη περισσότερο έντονες για σας, αφού ήδη βρίσκεστε σε συγκινησιακή φόρτιση και τα ερεθίσματα είναι αρκετά. Θα σας συνιστούσαμε να κάνετε μία προσπάθεια, προκειμένου να αποκτήσετε ένα σταθερό οραματισμό και να βρείτε μία απτή και ουσιαστική προοπτική για σας.

Καθώς οι σχέσεις έχουν μεταβολές και απρόβλεπτα, νέα πρόσωπα έρχονται στη ζωή σας και σας αναστατώνουν. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν θαυμαστές που σας αντιμετωπίζουν αρκετά ερωτικά. Αν είστε μόνοι, αυτή η περίοδος σας προσφέρει ευκαιρίες για χαρά και ικανοποίηση.

Θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα ταίρι, αρκεί να μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Αν είστε όμως δεσμευμένοι, οι επιλογές αυτή την εποχή θα δημιουργήσουν προβλήματα στην σταθερή σας σχέση. Θα σας προτείναμε να μην παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό, αφού δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το τι σας ταιριάζει. Αναζητήστε αυτό που θέλετε και θα μπορείτε σταδιακά να κινηθείτε με καλύτερες προοπτικές.

Λέων με την Αφροδίτη στον Κριό

Σε μία θετική και δημιουργική περίοδο, είστε σε θέση να κάνετε κινήσεις και να πάρετε αποφάσεις για αλλαγές, γύρω από ιδέες και ενδιαφέροντα. Αλλά επειδή είστε κάπως αργοί στις επιλογές σας, η Αφροδίτη αυτή την εποχή, προσφέρει το ερέθισμα, προκειμένου να αγαπήσετε τον στόχο σας και να τον καλλιεργήσετε. Λίγο παρορμητικές οι διαθέσεις για το ύφος και τον χαρακτήρα σας, αλλά είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να κινηθείτε πιο επιθετικά.

Οι συγκινήσεις σας κατακλύζουν και δεν μπορείτε να περιοριστείτε στα όσα είχατε κερδίσει ως σήμερα. Καθώς κάθε τι το ξένο και το διαφορετικό είναι στην επιφάνεια για να προκαλέσει το ενδιαφέρον σας, μην περιμένετε να έρθουν όλα τα «δώρα» προς εσάς.

Πρέπει να κάνετε διαφορετικές επιλογές ή να σκεφθείτε πως χρειάζεστε μία διαφορετική προσέγγιση. Μπορείτε να λάμψετε και να κερδίσετε. Πρέπει να κατανοήσετε όμως πως η επιμονή και η προσπάθεια αφορά κυρίως την ανάγκη να αγγίξετε ένα σημαντικό στόχο και μπορείτε πραγματικά να το κάνετε. Αρκεί να δώσετε λίγη σπίθα εκκίνησης.

Παρθένος με την Αφροδίτη στον Κριό

Δεν είναι εύκολο για σας να αγαπήσετε ένα στόχο ή έναν άνθρωπο και να φερθείτε παρορμητικά και δυναμικά. Ωστόσο, αυτή η εποχή σας προκαλεί να αφήσετε κατά μέρος τους δισταγμούς, τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες σας.

Δεν βοηθά η αστάθεια και το άγχος αποσυντονίζει κάθε σας σχέδιο για δράση. Καθώς εσωτερικά, ήδη εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, είστε ανυπόμονοι, αποφασίστε τελικά πώς θα χειριστείτε την δυναμική της εποχής.

Συναισθήματα και συγκινήσεις αναδεικνύουν ένα ιδιαίτερο πάθος και σας φέρνουν κοντά σε προοπτικές που δεν μπορούν να περιμένουν! Ακολουθήστε το ένστικτό σας, κάνετε μία νέα αρχή, δώστε χώρο στον σπόρο της δημιουργίας. Αν αγαπάτε κάποιο άτομο και έχει επέλθει η ανία στη ζωή σας, τότε θα διαπιστώσετε πως δεν μπορείτε να κάνετε μία νέα αρχή.

Προσοχή όμως και σύνεση, σε κάθε επένδυση. Αν έχετε αποθεματικά και θέλετε να τα ρευστοποιήσετε, ίσως να πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί. Γιατί η εποχή αυτή δεν βοηθά στις ριψοκίνδυνες επιλογές.

Ζυγός με την Αφροδίτη στον Κριό

Με την Αφροδίτη σε αντίθεση προς το ζώδιό σας, σίγουρα οι μέρες που κυλούν δεν επιτρέπουν να παραμείνετε ήρεμοι και ιδιαίτερα χαλαροί.

Ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, η Αφροδίτη, είναι τώρα ακριβώς απέναντί σας. Αντιμετωπίζετε, μέσω της παρουσίας άλλων ανθρώπων, τα συναισθήματα που έχετε ως τώρα καλλιεργήσει. Ίσως πρέπει να γίνετε πιο ενθουσιώδεις και να περιορίσετε την ψυχρή λογική που σας διακρίνει.

Καθορίστε τι αγαπάτε και τι προσδοκάτε να γίνει. Στηρίξτε την ζωή σας μέσα από συνεργασίες που θα δίνουν αυτονομία στους άλλους, αλλά θα έχετε κι εσείς διατηρήσει το ατομικό σας προφίλ. Ωστόσο, μην είστε πιεστικοί, μην γίνετε κυριαρχικοί ή εγωιστές μέσα από τις συναλλαγές σας. Καθώς το «εγώ» και το «εμείς» είναι για σας ένας δύσκολος συνδυασμός για εξισορρόπηση, αυτή η περίοδος σας διδάσκει πώς να παραμείνετε αυτάρκεις, αλλά μέσα από την συντροφικότητα. Οι επιθυμίες σας όμως, ας προσεγγίζουν τις επιθυμίες του συντρόφου, ας ενδιαφερθείτε για τα συμφέροντά του και την ασφάλειά του.

Ας βιώσετε την αγάπη συνειδητά.

 

Σκορπιός με την Αφροδίτη στον Κριό

 

Η πορεία των ημερών, είναι για σας εποικοδομητική, αν δώσετε σημασία σε κάποιες λεπτομέρειες. Η καθημερινότητά σας μπορεί να γίνει πιο φωτεινή, πιο ενδιαφέρουσα και πιο δημιουργική. Κι αυτό γιατί μέσα από διαρκείς και συνεχείς εικόνες και ιδέες, θα μπορείτε να έχετε ερεθίσματα για ξεκινήματα. Καθώς φαίνεστε να είστε αρκετά εκφραστικοί αυτή την περίοδο, η δύναμή σας μαγνητίζει και προσφέρει έδαφος για να κάνετε επιλογή σε ένα στόχο που θα αγαπήσετε και θα επεξεργαστείτε σταθερά στο επόμενο διάστημα.

Εξ άλλου οι κυβερνήτες σας, Άρης και  Πλούτωνας, είναι σε δυναμική όψη προς την Αφροδίτη κατά διαστήματα. Η σκέψη πρέπει να είναι σταθερά συντονισμένη,  και θα μπορείτε να δώσετε βάση στις σπίθες δημιουργικής έκφρασης και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται πληθωρικά.

Αν είστε μόνοι, η αγάπη θα σας χτυπήσει την πόρτα. Αρκεί να μην βιαστείτε να καταλήξετε, δίχως σκέψη, γιατί μετά δεν θα δώσετε δεύτερη ευκαιρία.

Τοξότης με την Αφροδίτη στον Κριό

Πολύ θετική και δημιουργική περίοδος αυτή που διανύετε. Μάλιστα, στην περίπτωση που είστε καλλιτέχνες, θα διαπιστώσετε πως είναι δύσκολο να μην ξεκινήσετε ένα νέο έργο για σας. Αν είστε ερμηνευτές, θα μπορείτε να καλλιεργήσετε το ταλέντο σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ας δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας, να αποδείξει τις αξίες σας.

Νέες ιδέες, νέες συγκινήσεις αλλά και νέα πρόσωπα σας προκαλούν για να αγγίξετε τη χαρά της ζωής και της συντροφικότητας. Η διασκέδαση και η ικανοποίηση περιορίζονται και σας μελαγχολούν κατά καιρούς όταν υπάρχουν συγκρούσεις, ωστόσο, αυτό μπορεί να ερμηνευτεί σαν προσπάθεια να μην κάνετε επιπόλαια λάθη.

Επειδή δεν δίνετε συχνά την βαρύτητα που πρέπει στις συγκινήσεις σας, θα σας συνιστούσα να χαρείτε κάθε στιγμή, αλλά παράλληλα, να ασχοληθείτε με την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις σας. Υπάρχει η ευκαιρία για να αισθανθείτε ασφαλείς και σταθεροί. Αρκεί να την επεξεργαστείτε και να εργαστείτε σταθερά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αιγόκερως με την Αφροδίτη στον Κριό

Μία ουσιαστική και ενδιαφέρουσα περίοδος για τα συμφέροντά σας. Καθώς ο Πλούτωνας που προσπαθεί εδώ και καιρό να σας επιβάλλει μία αλλαγή, θα συμμετέχει στον φλογερό ρυθμό της Αφροδίτης, παρακινώντας σας να νιώσετε την σπίθα του έρωτα και της δημιουργίας. Σας αρέσει να αναπτύσσεστε, αλλά συχνά επιδιώκετε να είστε μόνο στην κορυφή, δίχως να εργαστείτε για κάθε δημιουργικό κομμάτι της διαδρομής σας.

Περισσότερο «γήινοι» στις συνήθειές σας, θα έλεγα πως μπορείτε πλέον να απολαύσετε κάποιες λεπτομέρειες και να κάνετε πιο ωραία την καθημερινότητά σας. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Αν και κινείστε βιαστικά αυτό το διάστημα, ίσως περιορίζετε τις αμφιβολίες και τους δισταγμούς σας.

Η χαρά μπορεί να έρθει από τις αξίες που έχετε σαν βάση ζωής, ή από χαμόγελα που εισπράττετε από τα οικεία σας πρόσωπα. Δώστε χρόνο να ασχοληθείτε με ενδιαφέρον γι’ αυτά. Δώστε σημασία στις συζητήσεις, στο άγγιγμα, στην χαρά που δίνει η παρουσία τους.

Υδροχόος με την Αφροδίτη στον Κριό

Καθώς η πορεία των ημερών σας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αποφάσεις που έχουν να κάνουν με νέες ιδέες, σίγουρα αυτή την εποχή μπορείτε να βρείτε κάτι που να σας έλκει και να σας συγκινεί.

Η περίοδος που διανύετε σας δημιουργεί ευκαιρίες για ουσιαστική και δημιουργική πορεία, μέσα από συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων. Συναντήσεις και γνωριμίες, μπορεί να περιέχουν ένα ερωτικό στοιχείο, αλλά και να έχετε εξόδους με άτομα που σας φλερτάρουν. Επειδή δεν είναι σταθερές οι συνθήκες και δεν είστε πολύ κατασταλαγμένοι, ενδεχομένως θα ήταν σημαντικό να κάνετε μία νέα αρχή, αλλά περιμένοντας την κατάλληλη ώρα.

Κι αυτό επειδή δεν είστε ακόμη σε θέση να επιλέξετε με υπομονή. Εκείνο που μετρά, για όσους έχουν ήδη κάποια σχέση, είναι να συζητήσουν σοβαρά κάποια θέματα για το μέλλον της. Ίσως μάλιστα να μπορείτε να κάνετε μαζί όνειρα για το μέλλον. Ας βασιστείτε στη βάση που έχει η σχέση σας, αλλά και ας συζητήσετε τις ανάγκες σας για να αισθανθείτε άνετα κοντά της.

Ιχθείς με την Αφροδίτη στον Κριό

Δεν είναι πολύ εύκολη ακόμη η περίοδος αυτή για σας, σε ό,τι αφορά οικονομικά και αξίες. Αν δεν μπορείτε να κάνετε μία νέα αρχή, καθώς πολλές ιδέες σας δημιουργούν σύγχυση, μπορείτε να γίνετε σπάταλοι ή να χάσετε πολύτιμο χρόνο και εφόδια. Αν είστε άνθρωποι που σας αρέσει το ακριβό και το ωραίο, θα υπάρχει μία τάση για αγορές αυτή την εποχή. Περιοριστείτε στις δυνατότητές σας.

Επιπλέον, θα έλεγα πως είναι σημαντικό να κάνετε την κίνηση για να αξιολογήσετε κάποιο άτομο που σας ενδιαφέρει, προβάλλοντας τις ανάγκες σας και προτείνοντας δικές σας λύσεις. Από την άλλη πλευρά, ας είστε συνετοί όμως, καθώς θα φανείτε ίσως λίγο κτητικοί και ζηλιάρηδες με όσους αγαπάτε.

Οι συζητήσεις αυτή την περίοδο πρέπει να στρέφονται γύρω από την διασφάλισή σας και να είναι συζητήσεις που δίνουν τελικά ικανοποίηση σε σας. Αν μάλιστα έχετε κάποια έλλειψη σε θέματα που σας απασχολούν, θα πρέπει να δείτε τις προοπτικές με αληθινή βάση κι όχι με απλές προσδοκίες ή ενθουσιασμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;