Αβοκάντο: Όσα πρέπει να ξέρεις για να το βάλεις άμεσα στην διατροφή σου!

Το αβοκάντο έχει γεύση βουτυρώδη και δεν τρώγεται αμέσως μετά την συγκομιδή , αλλά αφού περάσει λίγος χρόνος και ωριμάσει.

Το σχήμα του είναι ωοειδές με μακρύ κωνικό λαιμό και ο φλοιός του χρώματος πράσινου.Η σάρκα του παχιά ,ελαφρώς κίτρινη ως κιτρινοπράσινη. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες και τρώγεται και ως ορεκτικό με λεμόνι και αλάτι.

Ευδοκιμεί, εκτός από τις τροπικές περιοχές, και σε αυτές που ευδοκιμούν και τα εσπεριδοειδή και κυρίως οι λεμονιές. Προτιμά τα γόνιμα και βαθιά εδάφη με καλή στράγγιση γιατί δεν αντέχει την υγρασία.

Ακόμη, το αβοκάντο είναι μια υπερτροφή που καταπολεμά πλήθος ασθενειών.

Τα οφέλη του για την υγεία μας είναι πολλά. Συγκεκριμένα:
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει το αβοκάντο σε αφθονία ελέγχουν τα επίπεδα σαγχάρου στο αίμα. Υγιείς υπέρβαροι ενήλικες που έτρωγαν επί έξι μήνες αβοκάντο το μεσημέρι και στην συνέχεια είδαν μείωση της ινσουλίνης στο αίμα και μειωμένη όρεξη στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.


Ρυθμίζει τα λιπίδια

Τα μονοακόρεστα που αναφέραμε πάνω μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου, εξισορροπώντας τα λιπίδια. Έρευνα στην οποία οι συμμετέχοντες έτρωγαν 1/3 έως μισό αβοκάντο την ημέρα,  φάνηκε πως στην συνέχεια παρουσίασαν μείωση στα τριγλυκερίδια, την «κακή» LDL χοληστερόλη και την ολική χοληστερόλη σε διάστημα 2-4 εβδομάδων, ενώ αύξησαν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης.

Μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Μπορεί να είναι μια τροφή πλούσια σε θερμίδες, όμως, είναι εφικτό να καταναλωθεί και στην δίαιτα. Σχετικές μελέτες έδειξαν πως τα καλά λιπαρά οξέα που περιέχει επηρεάζουν τα επίπεδα της λεπτίνης, γνωστής και ως ορμόνης του κορεσμού, που μειώνει την πείνα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;