Υποτροφίες 2017 για σπουδές στη Γαλλία: Δείτε αναλυτικά!
Ανακοινώθηκαν νέες υποτροφίες για σπουδές στη Γαλλία! Δείτε αναλυτικά!

Είστε φοιτητής/φοιτήτρια ελληνικού πανεπιστημίου και επιθυμείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στη Γαλλία, παρακολουθώντας ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master 2, Master of Science*; (Το παρόν πρόγραμμα δεν αφορά προγράμματα σπουδών τύπου MBA)

Μπορείτε να υποβάλετε υποψηφιότητα για μια υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης (BGF). Τις υποτροφίες αυτές διαχειρίζεται η Υπηρεσία συνεργασίας και μορφωτικής δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας, σε συνεργασία με το Campus France, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας, της Air France και του INRIA (γαλλικού Εθνικού ινστιτούτου έρευνας στον τομέα της ψηφιακής επιστήμης και τεχνολογίας).

Κριτήρια επιλεξιμότητας
– να έχετε ελληνική ιθαγένεια

– να έχετε ολοκληρώσει, το αργότερο μέχρι πριν δύο χρόνια (ή να ολοκληρώνετε τώρα), ένα τετραετές πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (πτυχίο), με μέσο όρο βαθμολογίας ανώτερο ή ίσο του 7,5/10. Το πρόγραμμα δεν αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε πανεπιστήμιο της Γαλλίας ή του εξωτερικού.

– να έχετε ικανοποιητική γνώση της γαλλικής γλώσσας (Β2 τουλάχιστον) ή της αγγλικής γλώσσας, σε περίπτωση υποψηφιότητας για ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα

– να έχετε ήδη υποβάλει υποψηφιότητα σ’ ένα ή περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μaster 2 στα προεπιλεγμένα γαλλικά Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Βασική προϋπόθεση για την οριστική χορήγηση της υποτροφίας είναι η αποδοχή του υποψήφιου από το Ίδρυμα της επιλογής του.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής;
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σε συνάρτηση με:

– τη συνοχή μεταξύ των προγενέστερων και των μελλοντικών σπουδών τους

– την ποιότητα της ακαδημαϊκής τους πορείας και ενδεχομένως τις δραστηριότητές τους εκτός του πανεπιστημίου,

– τα κίνητρά τους.

ΕΠΙΣΗΣ: Δύο υποτροφίες πρόκειται να απονεμηθούν σε φοιτητές που ανταποκρίνονται στα παραπάνω κριτήρια επιλογής και έχουν αποκτήσει 5 από τα 6 διπλώματα της γαλλικής γλώσσας (DELF/DALF ή Sorbonne).

Χορηγούνται δύο είδη υποτροφιών:
– 1. Οι υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης (BGF)

Περιλαμβάνουν μηνιαία τροφεία, όπως επίσης και πολλά προνόμια, κυρίως όσον αφορά τη στέγαση και την κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης.

Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (Μaster 2), ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου
Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (Μaster 2) του πανεπιστημίου Nice Sophia Antipolis (Υποτροφίες που συγχρηματοδοτούνται από τη Γαλλική Πρεσβεία και το γαλλικό Εθνικό ινστιτούτο έρευνας στον τομέα της ψηφιακής επιστήμης και τεχνολογίας, το INRIA)

– 2. Οι υποτροφίες με κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης (BCS)

Για προγράμματα σπουδών που αφορούν συγκεκριμένους τομείς σε συνεργαζόμενα γαλλικά Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης.

– EDHEC Business School

– IÉSEG School of management

– EURECOM Σχολή μηχανικών συστημάτων επικοινωνίας

– ENPC École des Ponts ParisTech

Με τη υποστήριξη της αεροπορικής εταιρίας Air France

Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τις περιγραφές των διάφορων υποτροφιών και να σιγουρευτείτε ότι πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας, πριν υποβάλετε την υποψηφιότητά σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση bourses@ifa.gr. Δεν θα δοθούν πληροφορίες μέσω τηλεφώνου.

Μάθε περισσότερα στο ifa.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΗΜ
40 - 32
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;