Το Wikipedia ετοιμάζει την δική του υπηρεσία ειδήσεων!
Έρχεται το "Wikitribune"!

Το “Wikitribune” θα έχει ως στόχο την προσφορά αντικειμενικών και ουδέτερων δημοσιευμάτων, τα οποία θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου των “fake news”.

Η υπηρεσία δεν θα περιέχει καθόλου διαφημίσεις ενώ, ταυτόχρονα, θα είναι δωρεάν. Η χρηματοδότηση της θα βασίζεται κυρίως σε δωρεές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το οποίο επικαλείται δηλώσεις ειδικού, η ιστοσελίδα πιθανότατα θα εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη υπηρεσία, η οποία θα έχει, όμως, περιορισμένη επιρροή.

 

Το “Wikitribune” θα έχει αρκετά κοινά με την Wikipedia, μεταξύ των οποίων το γεγονός πως οι συγγραφείς θα πρέπει να αναφέρουν με λεπτομέρεια τις πηγές κάθε γεγονότος ενώ το κοινό θα μπορεί να επεξεργάζεται τα δημοσιεύματα.

Οι αλλαγές που θα γίνονται, βέβαια, στα κείμενα θα “ανεβαίνουν” στην σελίδα μόνον εάν εγκριθούν από κάποιο μέλος του προσωπικού ή έναν έμπιστο εθελοντή.

Ακόμη, οι δημοσιογράφοι που θα συγκροτήσουν την κύρια ομάδα συγγραφέων θα εργάζονται επί πληρωμή, αν και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο συγγραφής μιας αρχικής είδησης από έναν εθελοντή, το κείμενο του οποίου θα επεξεργαστεί μετά ένα μέλος του μόνιμου προσωπικού.

 

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι αναγνώστες επιζητούν αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας πληροφορίες οι οποίες βασίζονται σε γεγονότα, οπότε θεωρώ ότι θα υπάρξει ανταπόκριση», δήλωσε ο Γουέιλς στο BBC.

«Θα έχουμε ανθρώπους που θα εγγραφούν ως μηνιαίοι εθελοντές και όσους περισσότερους έχουμε, τόσους περισσότερους δημοσιογράφους θα μπορούμε να προσλάβουμε», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
0 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;