ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Πώς λειτουργεί η επιταγή; Πότε ενεργοποιείται;
Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ! Όσα χρειάζεται να ξέρεις!

Είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στον Διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου δώδεκα (12) μήνες. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος. Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού»:

είναι ένας μοναδικός ηλεκτρονικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού
ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελούμενων. Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής είναι ανάλογο με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιηθήκαν με κατώτερο όριο τη μια (1) και ανώτατο τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις.
δεν δίδεται σε έντυπη μορφή από τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους- ωφελούμενους. Ελέγχεται από τους παρόχους με την είσοδό τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και την εισαγωγή του ΑΦΜ ή του ΑΜΚΑ των δικαιούχων
ισχύει αποκλειστικά μέχρι την ημερομηνία λήξης του προγράμματος
για ωφελούμενα παιδιά που συμπληρώνουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η ισχύς της ξεκινά από την ημερομηνία συμπλήρωσης του πέμπτου έτους και μετά.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ

Η ενεργοποίηση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού ξεκινά με τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ του δικαιούχου και του παρόχου. Στο ιδιωτικό συμφωνητικό ορίζονται μεταξύ άλλων: τα ωφελούμενα μέλη που πραγματοποιούν κοινές διακοπές με τον δικαιούχο, ο ακριβής αριθμός διανυκτερεύσεων, το ύψος ιδιωτικής συμμετοχής, η παροχή ή όχι πρωινού και η προσθήκη κλίνης.
Στις περιπτώσεις ωφελούμενου που πραγματοποιεί διακοπές χωρίς τον/τη δικαιούχο, η σύμβαση υπογράφεται από τον ωφελούμενο ή τον/τη σύζυγο του δικαιούχου (όταν συνοδεύει ωφελούμενους 5-18 ετών) κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης του δικαιούχου, θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής.
Ο πάροχος εισέρχεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και εισάγει τον ΑΦΜ ή τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου. Αφού ελέγξει την ύπαρξη των επιταγών και την Περιφερειακή ενότητα του τόπου διαμονής του δικαιούχου, συμπληρώνει τα στοιχεία που του ζητούνται, επισυνάπτοντας το ιδιωτικό συμφωνητικό, τα αντίγραφα ταυτοπροσωπίας των δικαιούχων – ωφελουμένων και τυχόν εξουσιοδότηση του δικαιούχου.
Με την ηλεκτρονική αναγγελία της άφιξης των δικαιούχων-ωφελουμένων ολοκληρώνεται η ενεργοποίηση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, που αποτελεί προϋπόθεση για την αποπληρωμή του προγράμματος.
Μετά την ενεργοποίηση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, αυτή δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ξανά, ακόμα και εάν με το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν εξαντλείται ο μέγιστος αριθμός διανυκτερεύσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 5