ΟΑΕΔ: Γιατί καθυστερεί το πρόγραμμα με τις 10.500 θέσεις, πότε θα ανοίξουν οι αιτήσεις;

Από neolaia.gr Team 25 Απριλίου 2017

Νέα παράταση φαίνεται ότι παίρνει η δημοσιοποίηση της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Το πρόγραμμα παρότι έχει εγκριθεί από τα τέλη Μαρτίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, δεν έχει λάβει την τελική έγκριση από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, που είναι το αρμόδιο για την κατάρτιση του προγράμματος.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των 10.500 θέσεων! 

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στα μέσα Μαϊου. Εξάλλου μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, ανακοίνωσε από τα Γιάννενα, το πρόγραμμα για τις προσλήψεις των 10.500 ανέργων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά τη δημοσιοποίηση του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Πάντως όπως μας τόνισαν στελέχη του ΟΑΕΔ, οι υπηρεσίες του Οργανισμού είναι έτοιμες να προχωρήσουν την συγκεκριμένη προκήρυξη, μόλις λάβουν την εντολή από το υπουργείο.

Δείτε εδώ περισσότερα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ

Προϋποθέσεις – Αμοιβές – Χρόνος Απασχόλησης

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Πιο αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση των 10.500 ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους, θα περιλαμβάνει, την πρόσληψη τους με μισθό μέχρι 600 ευρώ από 8 μέχρι 12 μήνες και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος και να κατέχουν κάρτα ανεργίας, την οποία ανανεώνουν.

Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

πηγή: autodioikisi.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486