4 τρόποι που το σεξ συμβάλλει στην καλή υγεία!
Το σεξ, πέραν από αγάπη, δέσιμο και ικανοποίηση, προσφέρει ορισμένα ακόμη πράγματα στα άτομα που συμμετάσχουν.

Τα οφέλη που έχει το σεξ για τον οργανισμό μας είναι σωματικά αλλά και ψυχολογικά καθώς, όπως έχει φανεί, βελτιώνει τις εργασιακές μας επιδόσεις, την σχέση μας, την λειτουργία ορισμένων οργάνων στο σώμα μας αλλά και το πόσο ευτυχισμένοι νιώθουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας.

Τα οφέλη του σεξ για την υγεία δεν σταματούν εκεί αλλά καθορίζουν και άλλους τομείς της καθημερινότητας μας. Για να δούμε μερικούς από αυτούς:

  • Λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Η σεξουαλική δραστηριότητα 1-2 φορές την εβδομάδα είναι ο ιδανικός τρόπος για να βελτιώσει κανείς την άμυνα του οργανισμού του ώστε να τον προστατεύει από ασθένειες και λοιμώξεις που μπορεί να προκύψουν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychological Reports.

  • Λιγότερος πόνος

Δυστυχώς για αυτούς που επικαλούνται τον πονοκέφαλο για να αποφύγουν το σεξ, η δραστηριότητα αυτή έχει την ικανότητα να μειώνει τον πόνοπου προκαλεί η ημικρανία ή η κεφαλαλγία τάσης, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μύνστερ στη Γερμανία.

  • Καλύτερος ύπνος

Οι ουσίες που απελευθερώνονται κατά την διάρκεια του σεξ, όπως η ωκυτοκίνη, η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες, βελτιώνουν και διευκολύνουν σημαντικά τον ύπνο, όπως αναφέρει επιθεώρηση Neuroscience & Biobehavioral Reviews.

  • Μειωμένο στρες

Η συναισθηματική και σωματική επαφή που προσφέρει το σεξ σε ένα ζευγάρι βοηθά στην μείωση του στρες, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Psychosomatic Medicine. Ακόμη, συμβάλλει στην απελευθέρωση της ωκυτοκίνης που είναι γνωστή για αυτήν τη θετική επίδραση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
0'
20 - 19
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;