To νέο βίντεοκλιπ των Hurts παρουσιάζει τις τρομακτικές συνέπειες της ομοφοβίας
Οι Hurts επιστρέφουν στο προσκήνιο με ένα "δυνατό" κοινωνικό μήνυμα!

Το κομμάτι των Hurts “Beautiful Ones” είναι, όπως ανέφεραν και οι ίδιοι, “μια γιορτή της διαφορετικότητας και της ατομικότητας”.

Η ομοφοβία, δυστυχώς, παρά τα βήματα που έχουν γίνει, δεν έχει φτάσει ούτε κοντά στο να εκλείψει εντελώς από την καθημερινότητα μας.

Τα φαινόμενα ομοφοβίας μπορεί να περιλαμβάνουν μίσος, εχθρότητα ή αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων, που οδηγεί στην εκδήλωση μισαλλοδοξίας ενώ συχνά μπορεί αν φτάσει στο επικίνδυνο σημείο της λεκτικής βίας και των ομοφοβικών εγκλημάτων μίσους όπως επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ακόμη και φόνους.

Τα άτομα που ενεργούν με τέτοιους τρόπους περιγράφονται ως ομοφοβικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ομοφοβία μπορεί να προέρχεται από θρησκευτική προκατάληψη —μάλιστα, οι απόψεις που έχουν θρησκευτική βάση είναι οι πιο δύσκολες για να αλλάξουν—, αισθήματα κοινωνικής ανασφάλειας ή ως αυτοεπιβεβαίωση του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Κάποιοι από τους παράγοντες που επιτείνουν την ομοφοβία είναι ακόμη το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και κοινωνικό στάτους, η έλλειψη επαφής με ομοφυλόφιλους και η έλλειψη παιδείας.

Στο βίντεο κλιπ, το οποίο αποτελεί δημιουργία των Theo Hutchcraft και Adam Anderson, παρουσιάζει την ιστορία μιας trans γυναίκας που ξυλοκοπείται βάναυσα από μια παρέα τριών αντρών, αφού πρώτα την είχαν ακολουθήσει και στη συνέχεια τραμπουκήσει μετά το μπαρ που βρισκόντουσαν.

Όπως λέει και το τραγούδι, όμως…

“Don’t be ashamed,

Honey, one day this will fade
So put on your coat, give them a show
Make them all desperate to be you.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;